Supa crema de morcovi

de danakarin in Supe, 22 Sep 2013 | 2630 vizualizari

 

Asa e cand nu prea ai nimic in frigider....te calca muzele culinare si inventezi ceva... Ceea ce a iesit a fost extrem de bun si zic eu, rafinat.

 

INGREDIENTE

  •  4 morcovi cam 250 g 
  • o radacina de patrunjel
  • o ceapa mica
  • o bucățică de țelină cam 100 de g 
  • sare
  • 1 cm de rădăcină curațată de ghimbir
  • 75 de ml de smantâna dulce
  • o lingurița de zahăr
  • 2-3 fașii subțiri de ardei iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de morcovi:

Am curațat și mărunțit zarzavaturile. Esențial e să aveți morcovi, restul se poate înlocui și cu o lingurița de concentrat de zarzavat, tip cub Maggi. Le-am pus la fiert intr- o oala cu atâta apă încât să le acopere bine.


Când s-au înmuiat bine, am sărat, am mărunțit cu blenderul vertical până am obținut o pastă omogenă, am adăugat fâșiile subțiri de ardei iute, am ras ghimbirul și l-am pus și pe el, am turnat smântâna, am mai dat gust cu un pic de zahăr ( ceea ce nu e nevoie dacă morcovii sunt destul de dulci ) si am mai omogenizat odată totul.


Am servit la supă crutoane de pâine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de morcovi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

JamilaCuisine 1

22.09.2013, 23:29

O supa foarte buna!

danakarin 1

23.09.2013, 05:08

Rocsi, Jamila,

Irina 1

30.09.2013, 16:04

da, buna si fina supa, intr-adevar!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

RETETA RECOMANDATA
Supa crema cu pui, fidea si crutoane