Supa crema de pastarnac

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Supe, 22 Apr 2013 | 3370 vizualizari

 

Stiati ca... Pastarnacul are proprietati diuretice, depurative si antioxidante?
Este folosit drept condiment la prepararea mancarurilor, deoarece este foarte aromata si bogata in vitaminele B1, B2 si C.

 

INGREDIENTE

  • - 4 bucati pastarnac;
  • - 1 ceapa alba medie;
  • - ulei de masline;
  • - 3 morcovi mici;
  • - 3-4 linguri vegeta homemade;
  • - 1/2 lingurite Indian Masala;
  • - 2 linguri tomate uscate;
  • - 1/2 lingurita cimbru uscat;
  • - sare de mare;
  • - piper rosu;
  • Pentru decor per farfurie:
  • 1 lingurita seminte de pin
  • 1 lingurita salvie.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de pastarnac:

1. Se curata pastarnacul de coaja, se spala si se taie felii.


2. Ceapa se taie marunt si se caleste pentru 3-4 minute in putin ulei de masline.


3. Se adauga pastarnacul peste ceapa si se lasa la foc mic pentru 10-12 minute pana se inmoaie. Se adauga si condimentele: Indian Masala, cimbru, piper rosu, cimbru, sare de mare si o lingura de vegeta (optional). Se poate adauga si patrunjel (eu nu am gasit).


4. Separat intr-o oala cu 1 litru de apa, se pun la fiert morcovii curatati si taiati rondele cu 4 linguri de vegeta. In mod clasic, se foloseste o supa de carne sau de legume care se pune peste ingredientul principal calit, in cazul nostru pastarnacul, insa eu cu treaba asta nu ma pot impaca: sa folosesti o supa ca sa faci o alta supa. O fi avand un rationament (plus de savoare printre altele) dar nu vad de ce nu as face aceea supa pe loc. Cum vegeta mea include o gama variata de legume, cu cateva linguri pot obtine o supa atat consistenta cat si gustoasa si clar potrivita pentru a inlocui chicken stock-ul folosit in mod uzual la diluarea supelor crema.


5. Dupa ce s-au fiert morcovii, lichidul rezultat se adauga peste pastarnac si se mai lasa la foc mic pana pastarnacul s-a fiert.


6. Se trece toata compozitia prin blender pana se obtine o crema. Se pot adauga si morcovii in amestec daca vreti. Pentru a obtine o culoare bej, respectiv cea a pastarnacului, nu adaugati tomate uscate si morcovi in compozitia/ crema finala.


7. Se serveste calda cu seminte de pin si salvie uscata sau proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de pastarnac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

23.04.2013, 10:38

da, a fost tare gustoasa supica desi mie nu prea imi plac supele, doar cele crema

Satisfyyourcravings 1

23.04.2013, 14:58

Delicioasă!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

23.04.2013, 15:36

Mutumesc Adriana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert salam de biscuiti de post
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Supă cu omletă