Supa crema de praz cu parmezan

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Supe, 24 Iun 2013 | 2348 vizualizari

 

Supa-crema, inedit mod de a prepara o supa intr-un mod mai putin clasic insa la fel de simplu.
Nu-i asa ca prazul este una din legumele din aceeasi categorie ca si anghinarea, cartofii dulci sau poate chiar si avocado, care rar se intampla sa le gatesti sau sa incerci o reteta noua? Ati fi surprinsi cat de gustoasa poate fi o tarta cu praz si cu ricotta, spre exemplu, sau o placinta din cartofi dulci cu praz. Merge foarte bine cu branza de capra sau cu pestele afumat, mai departe totul tine de imaginatie si gusturi.

 

INGREDIENTE

  • 1 praz; 
  • 1 radacina telina medie; 
  • 2 radacini patrunjel mici; 
  • 3 catei usturoi; 
  • 1 castravete proaspat mic; 
  • 40 grame unt; 
  • 2 linguri ulei de masline; 
  • cateva boabe de piper (rosu, alb, verde, negru); 
  • cateva boabe coriandru; 
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce; 
  • 350 ml apa; 
  • 6 lingurite parmezan; 
  • 6 lingurite smantana 30% grasime; 
  • seminte de in albe; 
  • germeni de broccoli; 
  • sare si piper dupa gust.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de praz cu parmezan:

1. Se spala telina si patrunjelul, se curata de coaja si se taie cubulete si felii.


2. Untul se topeste in cratita impreuna cu uleiul de masline. Se adauga telina si patrunjelul si se lasa la calit pentru 10-12 minute pana se rumenesc.


3. Se adauga prazul taiat felii si se lasa la calit pentru inca 5 minute.


4. Castravetele se curata de coaja si se taie felii. Se pune in cratita langa restul legumelor.


5. Se adauga apa in cratita cat se acopere legumele si se lasa la fiert cu capac pentru 15 minute.


6. In mojar se piseaza usturoiul, boabele de piper, de coriandru si boiaua pana se obtine o pasta care se pune peste legume.


7. Dupa ce se fierb legumele, se lasa la racit dupa care se dau prin blender impreuna cu parmezanul si smantana, sare si piper dupa gust.


8. Supa crema de praz se serveste cu un manunchi de germeni de broccoli si seminte de in presarate deasupra. Plus inca putin parmezan de decor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de praz cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

danakarin 1

24.06.2013, 20:26

Foarte gustoasa!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

24.06.2013, 23:22

Multumesc tare mult tuturor!

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 16:54

buna supa crema

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de legume cu smantana si crutoane