Supa crema de rosii cu galuste de gris

de adasev12 in Supe, 29 Mar 2013 | 4975 vizualizari

 

f usoara si in acest fel am reusit sa-l fac pe Alex sa pape toate legumele din supa....

 

INGREDIENTE

  • 2 l supa de carne , merge si apa
  • 3 morcovi
  • un radacina de patrunjel
  • o ceapa mare
  • jumatate radacina de telina
  • 1 mana de orez
  • 1 cutie de rosii in conserva, de 400 g
  • patrunjel verde
  • sare, piper, 2 frunze de dafin
  • o lingurita busuioc uscat
  • 1 ou
  • gris cat e necesar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de rosii cu galuste de gris:

Punem supa de carne pe foc (eu am folosit supa de carne, fiindca aveam ramasa, dar in mod normal se pune apa), curatam zarzavatul, punem ceapa taiata marunt, foile de dafin, telina si patrunjelul la fiert, saram dupa gust, lasam 15 minute apoi adaugam si morcovii. Dupa 10 minute punem rosiile, busuiocul si patrunjelul si mai lasam 10 minute, adaugam apoi o mana de orez si lasam pana fierbe. Punem piper dupa gust si mai dam un clocot, apoi luam de pe foc si lasam nitel la racit. Bagam apoi blenderul in cratita si blenduim totul pana se face crema.

Separat intr-o cratita incapatoare punem jumatate cu apa la fiert. Separam oul si batem albusul spuma tare cu un praf de sare, adaugam 2 lg de gris, apoi galbenusul si completam cu gris cat e necesar, pana obtinem o compozitie cremoasa, dar nu f tare, ca nu se mai fierb galustele. Cand apa da in clocot lasam focul mic si cu lg luam din compozitie si facem galuste. Le dam drumul usor in apa, fara sa le mai atingem, lasam sa fiarba la foc mic, pana cresc  frumos si se patrund. Eu am ales acest mod de a fierbe galustele si-mi place, fiindca nu se sfarama prin supa si aceasta ramane clara, adaug galustele la supa dupa ce acestea sunt fierte.

La servit, punem intai supa in farfurie, apoi adaugam galustele si presaram deasupra patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu galuste de brinza