Supa de ratoi

de mihaelar63 in Supe, 16 Oct 2016 | 739 vizualizari

 

  O supa calda si limpede - o levesa cum ii mai zicem noi pe aici - pe asemenea vreme ploioasa face minuni !!!  Nu trebuie nici un condiment rar , nu trebuie nici un farfastac , decat sa o preparam asa cum am mancat in casa bunicilor . Daca ai materie prima proaspata si de calitate si mancarea ta va fi gustoasa !!!

 

INGREDIENTE

  • Oasele de la pieptul unui ratoi
  • 5 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 felie telina
  • 1 ardei
  • 2 cepe mici
  • 2 cartofi
  • 1 usturoi verde
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita piper negru boabe
  • sare
  • patrunjel verde
  • taiteii preferati
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ratoi:


  • Se dezoseaza pieptul de ratoi si se spala . Carnea o folosesc pentru un felul doi .

  • Se curata , se spala si din nou se spala legumele .

  • Se pun intr-o oala cu 3 lapa rece oasele de la ratoi .legumele , foaia de dafin , piperul si sarea .

  • Eu le-am fiert in oala cu fierbere sub presiune , respectand indicatiile , timp de 45 minute .

  • Se deschide cu grija capacul oalei [ asta dupa ce a fost lasata sa se odihneasca 10 minute ] ,

  • Strecurati supa cu grija , sa nu va stropiti , este foarte fierbinte .

  • Zeama se pune din nou pe foc si se fierb taiteii in ea .

  • Eu am avut taitei de calitate ,[spatzle ]i-am fiert direct in supa .

  • Puteti fierbe intai taiteii in apa sarata si abia apoi ii transferati in zeama fierbinte .

  • Gustati daca mai este nevoie sare .

  • La sfarsit adugati legumele taiate in farfurii si asezonati cu patrunjel verde tocat .

  • Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Preparata in oala sub presiune supa ramane mereu clara .

2

Fierbeti intr-o oala obisnuita ? Atunci reduceti flacara la intensitate medie . Fierbeti sub capac . Astfel supa va ramane clara .

3

O asemenea supa este hranitoare in zile reci cand raceala da tarcoale .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ratoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

mihaelar63 1

17.10.2016, 11:59

Panacris 1

17.10.2016, 20:17

Tare bună levesa ta din ratoi

Bya Ralu 1

22.10.2016, 17:09

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu taietei de casa