Supa crema de rosii cu smantana

de rodica_m in Supe, 26 Oct 2011 | 10953 vizualizari

 

Supa crema de rosii este delicioasa. Este prima data cand prepar reteta, bineinteles inspirata de pe bucataras.ro. Cu siguranta voi mai pregati aceasta supa pt ca toti au fost tare incantati.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1/4 telina
  • 2 ardei 
  • 4 cartofi
  • 1 kg rosii
  • 100 gr smantana
  • sare piper
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de rosii cu smantana:

Ceapa taiata solzisori se pune la calit in putin ulei, nu am specificat cantitatea pentru ca depinde de preferintele fiecaruia, eu am pus foarte putin.

Apoi am adaugat morcovii taiati, dupa ce s-au calit putin, cat sa-si lase aromele, am adaugat telina taiata cuburi si ardeii taiati fasii. Am mai lasat cam 5 minute.

Apoi am taiat rosiile si le-am pus in oala. Am amestecat din nou dupa care am curatat si taiat cartofii pe care i-am adaugat peste restul legumelor.

Am adaugat apa fiarta peste legume, apa a acoperit legumele si inca vreo 3 cm deasupra.

Dupa ce au fiert toate legumele am pus blenderul vertical in functiune. A rezultat o crema de legume foarte fina.

Am potrivit de sare si piper si mi s-a parut ca ar mai trebui ceva, si mi-a venit ideea sa mai pun cateva picaturi de zeama de lamaie. Nu am scris zeama de lamaie la ingrediente pentru ca pentru unii e suficient gustul putin acrisor al rosiilor, dar in combinatie cu morcovul si cu dulceata cartofilor mi s-a parut ideala zeama de lamaie (cateva picaturi insa).

Se serveste supa crema calda cu smantana deasupra si cu niste crutoane.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de curcan cu taietei de casa