Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Toată lumea știe că spanacul e sănătos pentru faptul că acesta conține fier. Defapt, conținutul de fier este mijlociu, doar 2-5 mg/100g. :) Însă deosebita frunzuliță verde, are nenumărate alte proprietăți.
Pentru că are ca și constituenți săruri minerale precum: potasiu, sodiu, calciu, magneziu, sulf, mangan, zinc, cupru, iod; vitaminele A, complexul B1, B2 și B12, PP, C și acid folic, aminoacizi precum arginina și lizină, lipide, protide, glucide și mucilagii, este un deosebit întăritor al sistemului imunitar și în același timp are capacitatea de a combate scorbutul. Este nutritiv și un deosebit tonifiant al miocardului. Stimulează secrețiile gastrice, pancreatice și biliare. Totodată provoacă eliminarea viermilor intestinali și previne infecția gingiilor.
Iată cât de câștigați suntem, consumând spanac. :)
Ceapa și usturoiul de călesc puțin, apoi se adaugă cam 250 ml de apă caldă și puțină sare. Se taie morcovul în felii subțiri, iar cartofii în cuburi mici, apoi îi adăugăm în cratiță.
Se lasă pe foc vreo 25 de minute, apoi adăugăm spanacul și fierbem încă vreo 10 minute amestecând continuu. Se mixează totul cu ajutorul blenderului vertical, se potrivesc condimentele, și supa este gata! :)
Poftă bună, și nu uitați:
Consumați mai multe legume și mai puțini cârnați! :)))
1
Pentru o aromă interesantă, dar și pentru decor, puteți presăra în farfurie semințe de susan. Pentru că stau cam prost cu timpul, eu am uitat. :)
2
Puteți adăuga smântână vegetală, sau, în cazul în care nu postiți, smântână din lapte de vacă.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult