Supă cremă de spanac

de Rita Ilies in Mancaruri de post, 9 Ian 2014 | 11372 vizualizari

 

Toată lumea știe că spanacul e sănătos pentru faptul că acesta conține fier. Defapt, conținutul de fier este mijlociu, doar 2-5 mg/100g. :) Însă deosebita frunzuliță verde, are nenumărate alte proprietăți.
Pentru că are ca și constituenți săruri minerale precum: potasiu, sodiu, calciu, magneziu, sulf, mangan, zinc, cupru, iod; vitaminele A, complexul B1, B2 și B12, PP, C și acid folic, aminoacizi precum arginina și lizină, lipide, protide, glucide și mucilagii, este un deosebit întăritor al sistemului imunitar și în același timp are capacitatea de a combate scorbutul. Este nutritiv și un deosebit tonifiant al miocardului. Stimulează secrețiile gastrice, pancreatice și biliare. Totodată provoacă eliminarea viermilor intestinali și previne infecția gingiilor.
Iată cât de câștigați suntem, consumând spanac. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 500 g spanac congelat
  • 4 cartofi potriviți
  • 4 căței de usturoi
  • o ceapă mică
  • câteva felii de morcov
  • sare și piper după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de spanac:

Ceapa și usturoiul de călesc puțin, apoi se adaugă cam 250 ml de apă caldă și puțină sare. Se taie morcovul în felii subțiri, iar cartofii în cuburi mici, apoi îi adăugăm în cratiță.

Se lasă pe foc vreo 25 de minute, apoi adăugăm spanacul și fierbem încă vreo 10 minute amestecând continuu. Se mixează totul cu ajutorul blenderului vertical, se potrivesc condimentele, și supa este gata! :)


Poftă bună, și nu uitați:


Consumați mai multe legume și mai puțini cârnați! :)))

 

TIPS-URI

1

Pentru o aromă interesantă, dar și pentru decor, puteți presăra în farfurie semințe de susan. Pentru că stau cam prost cu timpul, eu am uitat. :)

2

Puteți adăuga smântână vegetală, sau, în cazul în care nu postiți, smântână din lapte de vacă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

janette 1

03.03.2014, 19:35

acum fac si eu pt.prima data...

Rita Ilies 1

03.03.2014, 22:26

Faceți faceți, că-i super bun!

simonacallas 1

25.03.2014, 08:34

Minunata prezentare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de conopida cu topping de conopida crocanta