Supa-crema de sparanghel cu ou moale si paine prajita

de laylalala in Supe, 4 Mai 2010 | 2649 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri ulei de masline
  • 200 gr pastarnac, decojit si tocat marunt
  • 1 fir de praz, tocat
  • 4 fire de ceapa verde, tocate
  • 400 gr sparanghel
  • 1 litru supa de pui, fierbinte
  • sare de mare si piper negru
  • 4 oua
  • 1 lingura otet
  • 4 felii de paine prajita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de sparanghel cu ou moale si paine prajita:

Se incinge uleiul intr-o cratita, se adauga pastarnacul, prazul si ceapa verde si se calesc 10 minute amestecand din cand in cand pana cand ceapa si prazul s-au inmuiat.

Intre timp se taie partea lemnoasa a sparanghelului si se arunca.Varfurile se taie si se pun deoparte iar ce a ramas se toaca marunt.

Dupa cele 10 minute, se adauga sparanghelul tocat si supa de pui fierbinte.Se lasa sa dea intr-un clcot, se acopera cratita apoi se lasa sa fiarba 20 minute pana cand legumele s-au inmuiat.

Intre timp, se pune intr-o craticioara apa cu un praf de sare si unul de zahar la fiert.Se adauga varfurile de sparanghel si se fierb 10 minute pana cand s-au inmuiat apoi se scurg si se pun deoparte.

Dupa ce au fiert restul legumelor, se toarna toata compozitia din cratita intr-un bleder si se paseaza.Se sareaza si pipereaza dupa gust apoi se pune supa inapoi in cratita, pe foc potrivit.Se adauga la supa varfurile fierte de sparanghel si se mai lasa pe foc 5 minute.

Intre timp, se pune o cratita cu apa cu sare si otet la fiert.Se sparg ouale in apa si se lasa sa fiarba 3-4 minute apoi se scot cu spumiera.

Supa se serveste cu cate 1 ou fiert si o felie de paine prajita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de sparanghel cu ou moale si paine prajita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

rivka 1

07.05.2010, 15:05

buna mai trebuie sa fie !

Oana 1

07.05.2010, 20:15

Mmm, ce bunatate trebuie sa fie

Panacris 1

11.04.2017, 08:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Supa Miso