Supa de pui cu taitei de casa

de RODIMUR in Supe, 25 Iun 2017 | 447 vizualizari

 

Sâmbătă am cumpărat din supermarket un pui familist (care are 4 pulpe) și am făcut  trei feluri de mâncare: supă cu tăiței de casă, pulpe rasol cu legume la aburi și șnițele din piept de pui.
Iată cum am procedat pentru a face supa...
Din ingredientele de mai jos, am făcut o oală de supă de 4 litri, cu tăiței de casă preparați de mine (https://www.bucataras.ro/retete/taitei-de-casa-83165.html) iar pulpele, după ce le-am fiert în supă ca să-i dea un gust bun, le-am servit ca fel principal, rasol de pui, cu legume fierte la aburi, stropite cu unt.
Din pieptul de pui am făcut șnițele pariziene ( https://www.bucataras.ro/retete/snitel-parizian-din-piept-de-pui-82756.html)

 

INGREDIENTE

  • 1 pui familist (cele 4 pulpe, spatele, coșul pieptului și aripile)
  • 5 morcovi
  • 3 pătrunjei
  • 1 țelină mică
  • 1 ceapă
  • 3 căței mari de usturoi
  • 8-10 boabe de piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • tăiței de casă
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu taitei de casa:

Porționați puiul și alegeți pentru supă cele patru pulpe, aripile, coșul pieptului și spatele. Spălați bine aceste bucăți de carne (atenție la partea inferioară a pulpelor a căror piele groasă se curăță rapid dacă le scufundați în apă fierbinte pentru 10-15 secunde). Puneți bucățile de carne la fiert, în apă multă, la foc iute, până ce începe să se ridice spuma la suprafață. Spumuiți, de câte ori este nevoie (nu aruncați și grăsimea) și reduceți focul la aragaz, ca să nu se tulbure supa.


Între timp, curățați legumele, spălați-le și pregătiți-le pentru supă.


Când carnea a fiert, se strecoară supa printr-o sită deasă, într-o altă oală, curată și se pune din nou la fiert cu morcovii, țelina, pătrunjeii, ceapa întreagă, cățeii de usturoi (întregi) și boabele de piper. Pulpele se dau deoparte pentru a fi servite ca fel principal (cu ce garnitură doriți), iar celelalte bucăți de carne se aleg de pe oase și se păstrează pentru a fi puse în supă, când va fi aproape gata.


Se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.


Când legumele au fiert în supă, se adaugă carnea fiartă, aleasă de pe bucățile de carne, se mai completează cu apă, se condimentează cu sare și piper, se mai lasă pe foc câteva clocote, după care se presară puțin pătrunjel tocat peste supă. Se pune capacul pe oală și se oprește focul de la aragaz.


Se lasă supa să "se odihnească" timp de un sfert de oră și între timp se fierb separat, tăițeii de casă, numai câți se servesc la masa respectivă. Când sunt fierți, se strecoară, se clătesc în două-trei ape, se scurg și apoi se pun direct în farfurie, peste care se va turna supa. Cine vrea, va putea să-și mai pună frunze de pătrunjel.

 

TIPS-URI

1

Nu fierbeți supa la foc iute (ca să nu se tulbure), decât după ce ați strecurat-o, ați scos carnea și ați pus legumele la fiert.

2

Spre sfârșit, când supa este aproape gata, scoateți ceapa și usturoiul. Rolul lor este să dea gust bun, dar nu trebuie să rămână în supă, ca să nu o tulbure.

3

Preparați din timp tăițeii de casă.

4

Nu puneți tăițeii în oala de supă (pentru că se vor umfla foarte mult), ci direct în farfuria în care mâncați, după ce i-ați fiert separat, i-ați clătit și scurs bine de apă.

5

Frunzele de pătrunjel se pot pune direct în farfurie, înainte de a mânca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

RODIMUR 1

26.06.2017, 23:10

Toate mâncărurile bune ne vin din copilărie, când nu erau atâtea chimicale, E-uri și gospodinele făceau de toate în casă...Acum... mai bine nu mai zic nimic... ?

Rocsi 1

27.06.2017, 20:59

RODIMUR 1

27.06.2017, 21:36

Merci, Rocsi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de mere