Supa spaniola cu ton

de mihaelar63 in Supe, 14 Feb 2017 | 713 vizualizari

 

 Am achizitionat o caserola cu niste frumoase cuburi de ton. Am vazut eu la TV o reteta cu supa de  peste si chorizo. Doar carnatul spaniolesc mai lipsea. Cum am reusit sa pun mana si pe el, am trecut la treaba. Supica aceasta a fost un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr ton proaspat, cuburi 
  • 200 gr carnat chorizo feliat
  • 1 ceapa galbena tocata marunt
  • usturoi tocat
  • 1 lingura unt
  • 3 cani stoc de peste (3capete peste, sare, 2 foi dafin, 1/2 lingurita piper boabe)
  • 1 cana rosii pasate
  • 1/2 cana vin alb
  • 1 legatura mica patrunjel verde tocat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/2 busuioc uscat
  • sare
  • piper/optional
  • zeama lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa spaniola cu ton:


  1. Preparati stocul de peste, fierband 15 minute intr-un litru apa cu sare, foi dafin si boabe de piper, capetele de peste.

  2. Strecurati zeama ce o veti folosi mai tarziu.

  3. Se inabusa ceapa tocata in unt, pana devine sticloasa.

  4. Adaugati peste ceapa, carnatul chorizo feliat. Caliti impreuna 2-3 minute.

  5. Stingeti cu vin si zeama de peste.

  6. Sarati. Adaugati rosiile pasate si cuburile de ton.

  7. Se fierb maximum 10 minute la foc molcom, adaugand busuioc si oregano.

  8. Acriti cu zeama de lamaie, dupa gust.

  9. Gustati, sarati si piperati daca este nevoie.

  10. Daca ati folosit chorizo picant, s-ar putea sa nu mai fie nevoie de piper.

  11. La servire, folositi patrunjel verde.


Pofta buna !!

 

TIPS-URI

1

Daca ati folosit chorizo picant, s-ar putea sa nu mai fie nevoie de piper.

2

Folositi busuioc si oregano verde daca aveti posibilitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa spaniola cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

17.02.2017, 00:47

O singura data am mancat ton, e drept cu teama pentru ca nu suport gustul de peste, dar ce mi-a placut! deschide restaurantul ca vin cu drag!

mihaelar63 1

22.02.2017, 01:18

Esti binevenita Rux

Bubulyk 1

29.09.2017, 01:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole verde în sos de roșii

de RODIMUR 5

ieri la 21:41

Sacul lui Moş Crăciun

de Ancutsa 5

ieri la 20:23

Dulceaţă de citrice

de Ancutsa 5

ieri la 14:16

Briose cu picaturi de ciocolata si frisca

ieri la 12:44

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu orez