Supa spaniola cu ton

de mihaelar63 in Supe, 14 Feb 2017 | 195 vizualizari

 

 Am achizitionat o caserola cu niste frumoase cuburi de ton. Am vazut eu la TV o reteta cu supa de  peste si chorizo. Doar carnatul spaniolesc mai lipsea. Cum am reusit sa pun mana si pe el, am trecut la treaba. Supica aceasta a fost un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr ton proaspat, cuburi 
  • 200 gr carnat chorizo feliat
  • 1 ceapa galbena tocata marunt
  • usturoi tocat
  • 1 lingura unt
  • 3 cani stoc de peste (3capete peste, sare, 2 foi dafin, 1/2 lingurita piper boabe)
  • 1 cana rosii pasate
  • 1/2 cana vin alb
  • 1 legatura mica patrunjel verde tocat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/2 busuioc uscat
  • sare
  • piper/optional
  • zeama lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa spaniola cu ton:

  1. Preparati stocul de peste, fierband 15 minute intr-un litru apa cu sare, foi dafin si boabe de piper, capetele de peste.
  2. Strecurati zeama ce o veti folosi mai tarziu.
  3. Se inabusa ceapa tocata in unt, pana devine sticloasa.
  4. Adaugati peste ceapa, carnatul chorizo feliat. Caliti impreuna 2-3 minute.
  5. Stingeti cu vin si zeama de peste.
  6. Sarati. Adaugati rosiile pasate si cuburile de ton.
  7. Se fierb maximum 10 minute la foc molcom, adaugand busuioc si oregano.
  8. Acriti cu zeama de lamaie, dupa gust.
  9. Gustati, sarati si piperati daca este nevoie.
  10. Daca ati folosit chorizo picant, s-ar putea sa nu mai fie nevoie de piper.
  11. La servire, folositi patrunjel verde.

             Pofta buna !!

 

TIPS-URI

1

Daca ati folosit chorizo picant, s-ar putea sa nu mai fie nevoie de piper.

2

Folositi busuioc si oregano verde daca aveti posibilitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa spaniola cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

17.02.2017, 00:45

Rux, este o supa special de gustoasa . Cand imi place ceva atat de mult imi spun ca daca as avea un restaurant as pune preparatul in meniu

Rux 1

17.02.2017, 00:47

O singura data am mancat ton, e drept cu teama pentru ca nu suport gustul de peste, dar ce mi-a placut! deschide restaurantul ca vin cu drag!

mihaelar63 1

22.02.2017, 01:18

Esti binevenita Rux

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu mere si branza
  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA