Supa crema de telina

de Furnicuti in Supe, 23 Feb 2011 | 3384 vizualizari

 

Pentru ca iarna vrea sa ne arate ca mai are putere, va propun o supa crema aromata si calda, care sa ne dezmorteasca si sa ne faca sa uitam de frigul de afara

 

INGREDIENTE

  • o radacina de telina cat pumnul
  • un manunchi tulpini de telina
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 70 g unt
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • sare, nucsoara

 

Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de telina:

Spalam si curatam toate legumele. Tocam sau dam pe razatoarea mare radacina de telina, taiem rondele tulpinile, cartofii ii taiem cubulete, iar ceapa o tocam marunt. Morcovii ii lasam intregi, sau taiati in 2, ca sa fie mai usor de "pescuit". Topim untul intr-o oala, adaugam telinele, ceapa si putina sare. Lasam sa se caleasca cateva minute, apoi adaugam 1,3 - 1,5 litri de apa impreuna cu cartofii si morcovii, acoperim si lasam sa fiarba. Cand legumele sunt fierte, adica dupa vreo 30 de minute, luam de pe foc, scoatem morcovii si pasam restul legumelor. Adaugam un praf de nucsoara, smantana si sare daca mai e nevoie. Punem inapoi la foc si mai lasam sa dea un clocot.


 

TIPS-URI

1

Putem servi supa cu frunze de telina tocate fin, crutoane sau felii de bagheta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de telina" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

divainbucatarie 1

24.02.2011, 08:20

mamaieelena 1

24.02.2011, 10:42

Furnicuti 1

24.02.2011, 12:59

Multumesc, ma bucur ca va place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de gaina cu galuste imperiale