Supa crema de telina cu mere caramelizate

de danakarin in Supe, 8 Feb 2012 | 2624 vizualizari

 

Nota interesanta, rafinata si originala este data de combintia sarat - dulce si de gustul acrisor al merelor caramelizate in unt cu zahar.reteta este a lui Alfons Schubeck, pe care eu, daca ati observat, il citez destul de des.

 

INGREDIENTE

  • 600-800 g de radacina de telina
  • 200 g smantana lichida
  • 1 l de supa de legume sau apa
  • 2 lingurite de zahar
  • 1-2 linguri de unt
  • un mar
  • sare,piper, chilli
  • 2-3 nuci
  • praf de scortisoara

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de telina cu mere caramelizate:

Am curatat telina si am taiat-o felii subtiri. Am pus-o la fiert intr-un litru de apa, dar si mai gustoasa e, daca avem supa de legume, pregatita in prealabil. Cand s-a inmuiat telina, am omogenizat totul cu un blender vertical, am adaugat o nuca de unt rece, sare, piper, un praf de chilli si smantana lichida. Am curatat marul de samburi si l-am taiat in felii potrivite. Am caramelizat cele doua lingurite de zahar, am adaugat feliile de mar, si apoi restul de unt. Marul s-a inmuiat si a primit o frumoasa culoare aurie. Am presarat feliile de mar cu un pic de scortisoara macinata si le-am adaugat la supa pe care am mai omogenizat-o inca o data cu blenderul ca sa primeasaca o consistenta spumoasa.

Am presarat in fiecare farfurie cateva bucati de nuci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de telina cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

MIUTA 1

10.02.2012, 11:11

Foarte buna

danakarin 1

10.02.2012, 20:43

Miuta

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:28

interesanta combinatie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de rosii cu galusti