Supă cremă de usturoi

de Satisfyyourcravings in Supe, 16 Dec 2012 | 3046 vizualizari

 

O supă foarte gustoasă şi foarte cremoasă!

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mici
  • 1 căpăţână de usturoi curățată
  • 2 crenguţe de cimbru proaspăt
  • 1 ceapă tăiată mare
  • sare/ piper
  • fulgi de chilli
  • 100 ml creme fraiche
  • 1 linguriță de unt
  • 1 baghetă pentru servit
  • ulei infuzat cu chilli pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de usturoi:

Se fierb cartofii împreună cu ceapa și cimbrul în apă sărată. În ultimele 5 minute de fierbere se adaugă 3/4 din cantitatea de usturoi. Cu cât se fierbe mai mult usturoiul, cu atât va avea un gust mai fad.


Se scot legumele din apa în care au fierb, păstrând supa rezultată și se îndepărtează crenguțele de cimbru. Se pasează legumele cu ajutorul unui blender, se adaugă piperul și apa în care au fiert legumele până ajunge la consistența dorită.


Într-o tigaie, se topește untul și se adaugă usturoiul rămas tocat fin. Se sotează până capătă o culoare aurie. Se adaugă în supă împreună cu creme fraiche și se pasează din nou până la omogenizare.


Se servește supa presărată cu chilli, câteva picături de ulei infuzat cu chilli și baghetă caldă.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

16.12.2012, 23:23

Minunata!

Sim0na 1

17.12.2012, 11:33

n-am mancat niciodata, dar cred ca-i tare buna!

mamaieelena 1

17.12.2012, 13:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella