Supa crema semi-dulce de legume coapte

de Adinuta in Supe, 8 Noi 2011 | 2699 vizualizari

 

Daca tot am revenit si mi s-a luat si interviu, m-am gandit ca poate utilizatorii mai noi se intreaba daca tipa asta Adinuta stie sa gateasca ceva sau doar sa invarta vorbe, hihi! si mi-am zis ca trebuie sa-mi recastig total locul printre bucatarasi si sa va momesc cu ceva bun si cald. Reteta e mai mult facuta asa, din pofte, pentru ca nu am urmat niste indicatii anume ci am pus la cuptor ce mi s-a parut a merge intr-o supa crema usor dulce asa (de aceea am ales sa adaug sfecla pe langa dovleac, imi place mult cand e coapta si cartoful dulce la fel). Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 3 felii dovleac
  • 3 cartofi mici
  • un cartof dulce mare (era cam urias de fapt)
  • 2 morcovi
  • o sfecla medie
  • 2 cepe mici
  • vreo doi catei usturoi
  • cateva radacinoase pentru supa
  • fasole alba
  • sare, piper colorat
  • ulei de masline
  • ulei de bostan
  • busuioc verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema semi-dulce de legume coapte:

Pasul 1: Feliile de dovleac le-am sarat, piperat si le-am stropit cu ulei de dovleac (merge orice alt ulei, dar mie imi place extrem de mult cel de dovleac). Am spalat, curatat si taiat si restul de legume si le-am amestecat intr-un bol cu ulei, sare si piper, in afara de sfecla pe care am amestecat-o separat, ca prea lasa suc rosu si cateii de usturoi pe care i-am pus la copt in coaja si i-am curatat dupa ce i-am scos din cuptor.


Pasul 2: Am pus la fiert in apa cu sare cateva radacinoase curatate, taiate bucati mari. In alta oala am fiert cateva fasole mari albe cu putina sare.


Pasul 3: Am dat legumele la copt la cutor. Cand s-au rumenit frumos le-am scos la racit. Apoi le-am dat prin blender adaugand supa de legume pentru a subtia piureul si a-l transforma in supa. Am adaugat putin busuioc verde, ulei de masline si boabele de fasole, mai mult de decor, pentru ca supa este foarte gustoasa si aromata oricum.


Sper sa va placa. Pofta buna! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema semi-dulce de legume coapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Adinuta 1

03.12.2011, 14:35

pfuaaaaaaaai

Dana_Retetegg 1

04.12.2011, 13:12

Bucataras Medi 1

12.12.2011, 20:47

ce culoare frumoasa...........

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste de gris