Supa cu varza de Bruxelles, sorici si ureche de porc

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 12 Ian 2019 | 951 vizualizari

 

 Mult imi plac mie verzisoarele acestea mici de Bruxelles. Imi plac chiar mai mult decat varza. Au un gust mai delicat si dau mancarii o nota aparte. Sa nu fie chiar singurele le-am insotit de sorici si de o ureche de porc. Ei, urechea nu era chiar intreaga, bineinteles lipsea putin din varf :D
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr varza de Bruxelles -congelata
  • soric de porc cat doua palme -de la jambon
  • 1 ureche proaspata de porc
  • 1 ardei rosu
  • 1 tija telina
  • 1 rosie mare
  • 2 cepe verzi
  • 2 morcovi
  • 3 linguri ulei floarea soarelui
  • 3 linguri grau decorticat prefiert
  • 1/2 lingurita boia ardei
  • otet de mere -optional
  • sare
  • piper
  • smantana pentru servit
  • praz sau ceapa verde pentru decor .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu varza de Bruxelles, sorici si ureche de porc:


  1. Curatati si spalati legumele .

  2. Urechea de porc si soricul se spala si se curata bine . Razuiti urechea cu ajutorul unui cutitas zimtat .

  3. Taiati soricul si urechea fasii de cate 1,5 cm grosime .

  4. Maruntiti morcovul , ardeiul . ceapa si telina .

  5. Caliti usor legumele . Adugati fasiutele de soric si ureche .

  6. Sarati , adugati boia rosie de ardei si amestecati .

  7. Imediat turnati 2-3 litrii de apa . si fierbeti pana cand morcovii si soricul incep sa se inmoaie [cam 30 minute ] .

  8. Puneti la fiert rosia decojita si tocata marunt .

  9. Boiaua daca se prajeste devine amaruie . Amestecat cu uleiul incins si pus repede lichid da o culoare frumoasa supei .

  10. Verzele de Bruxells se decongeleaza la temperatura camerei si se taie in doua . Eu le limpezesc usor cu apa rece .

  11. Dupa ce ati pus verzisoarele in zeama ce fierbe se adauga si graul . Piparati .

  12. Gustati si dregeti gustul daca mai este nevoie cu sare , piper sau otet de mere.

  13. Serviti aceasta supa cu smantana si insotita de ardei iuti .


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Urechea de porc se spala si se curata bine . Razuiti urechea cu ajutorul unui cutitas zimtat .

2

Boiaua daca se prajeste devine amaruie . Amestecat cu uleiul incins si pus repede lichid da o culoare frumoasa supei .

3

Daca nu aveam rosia care trebuia consumata , dadeam aciditate supei cu putin suc de rosii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu varza de Bruxelles, sorici si ureche de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

13.01.2019, 20:01

miki_a 1

14.01.2019, 07:12

Yammy!

dantes 1

17.01.2019, 18:04

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7809 puncte

RODIMUR

6345 puncte

Rocsi

6072 puncte

mirela0911

4809 puncte

Catalina L

4322 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Friptura de miel
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

RETETA RECOMANDATA
Supa de chimen