Ciorba radauteana

de delia64 in Supe/Ciorbe, 5 Apr 2014 | 5104 vizualizari

 

O ciorba gustoasa foarte asemanatoare cu ciorba de burta , doar ca se face din piept de pui .Este foarte apreciata de familia mea .

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 5-6 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 fir de praz
  • 3-4 fire usturoi verde
  • patrunjel verde
  • 1 capatana usturoi
  • 2 cepe
  • 200 gr. smantana
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri faina alba
  • sare
  • piper
  • otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Intr-o  oala de 5 litri punem 4 litri de apa si pieptul de pui , un praf de sare si lasam sa fiarba spumand din cand in cand .

Intre timp curatam ceapa , morcovii,pastarnacul , telina si le adaugam in oala intregi .

Prazul si usturoiul verde se spala , se taie marunt si se pun in oala la fiert .

Curatam usturoiul  si  il pasam .

Scoatem pieptul si il taiem julien .

Strecuram ciorba si blendaruim legumele .

 Le  punem in ciorba strecurata impreuna cu carnita .

 Cele 2 oua , smantana , faina si usturoiul se amesteca se pune un polonic de ciorba calda  si se desarta in oala .

Se lasa aproximativ 10 minute sa fiarba , se adauga sare si piper dupa gust .

Eu am pus 2 linguri de otet din borcanul cu ardei iuti  .

La final presaram patrunjel verde .

Ciorba este gata , se serveste calda cu ardei iuti si smantana .

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Am avut pui de tara care ia dat un gust deosebit ciorbitei mele .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ciolan afumat cu galuste de cartofi si zeama de varza