Supa cu varza si fasole boabe

de cristeena20 in Supe/Ciorbe, 22 Oct 2015 | 910 vizualizari

 

Noua ne plac mult supele , mai ales la cina si incerc sa fac alternativ supele romanesti si cele traditionale aici portugheze. De data asta va aduc o reteta de supa foarte traditionala printre portughezi- o supa crema de legume cu varza si fasole boabe.

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 2 cartofi medii
  • 1/2 dovlecel
  • 1 ceapa
  • 1 rosie bine coapta
  • 2 catei de usturoi
  • 1 varza potrivita
  • 2 borcane de fasole boabe
  • 1 carnat afumat
  • ulei de masline, sare, piper alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu varza si fasole boabe:

- Pregatim baza supei din legume: curatam morcovii, ardeiul, dovlecelul, cartoful si ceapa. Le tocam toate in bucati potrivite. Punem in oala la calit ceapa cu usturoiul pana prinde putin gust-aduagam resul si le calim 2 minute la foc mediu. Adaugam apa fierbinte si punem sare si putin concentrat de carne . Lasam sa fiarba bine. Cand sunt gata fierte legumele aduagam un borcan de fasole si mai lasma 5 minute sa fiarba impreuna. Dam deoparte si pasam totul cu blenderul vertical.


- Intre timp ne ocupam de varza. O tocam fin si in timp ce fierbe supa o punem intr-o tigaie larga cu putin ulei de masline, sare, piper alb si putin cimbru-o lasam sa se inmoaie, aduagand apa din cand in cand.Ideea e sa se fiarba inabusit. Si carnatul il taiem cubulete si il aduagam la varza. Cand e moale suficient adaugam la supa deja pasata si apoi mai aduagam cealalta parte de fasole boabe intregi. Gustam de sare, piper si stingem focul.

 

TIPS-URI

1

Puteti sa fierbeti varza in supa dupa ce ati pasat-o. Doar ca ia mai mult timp si eu am profitat de timpul cand au fiert legumele sa temrin si varza.

2

Supa crema nu trebuie sa fie foarte groasa-trebuie sa aiba consistenta putin lichida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu varza si fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

22.10.2015, 18:00

Zamfira 1

22.10.2015, 19:45

Catalina L 1

22.10.2015, 20:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08