Supa de andive,cartofi și hering

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 26 Mar 2016 | 959 vizualizari

 

Va propun o supa de andive, morcovi și cartofi "parfumata" de hering afumat.
Andiva sau cicoarea de Bruxelles este deseori ocolita pentru ca are un gust amar si astringent. Dar tocmai gustul ei o face unica in lumea culinara.  Gustul unic al andivelor le face sa fie o alternativa eleganta pentru orice aperitiv. Frunzele de andive pot fi baza pentru diverse toppinguri: de la somon la caviar si branzeturi fine. Odata ce o gatesti si o prepari termic andiva isi pierde si din amreala caracteristica si devine un ingredient placut in supe, tocanite sau preparate la cuptor.
Salatele sunt, insa, cea mai simpla varianta in care poti pune in evidenta frunzele crocante de andiva. O poti combina cu rucola, salata verde, creson sau radicchio, ii poti adauga nuci sau alti samburi uleiuosi, ii poti pune alaturi fructe sau alte legume.
Despre andiva se spune ca are nenumarate beneficii pentru sanatate: de la stimularea apetitului pana la tratarea acneei si prevenirea anumitor tipuri de cancer. In Belgia, andivele sunt numite aurul alb si sunt considerate energizante. Iar marele lor beneficiu pentru cei care tin dieta este ca o frunza are doar o calorie. (sursa: foodstory)
http://leblogdecata.blogspot.com/2016/03/supa-de-andivecartofi-si-hering.html

 

INGREDIENTE

  • 2 andive mari
  • 2-3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 fileuri de hering afumat
  • 1 litru de supa de pui (sau 1 l de apa+ 1 cub Knorr de pui)
  • 20 cl smântână
  • 2 cepe eșalotă
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare, piper, boia de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de andive,cartofi și hering:

Se curata si se taie morcovii și cartofii în cuburi.


Se pun la fiert in supa fierbinte de pui timp de 15 minute.


Se indeparteaza cotorul andivelor și se taie în bucăți.


Se adaugă andivele taiate dupa ce cartofii și morcovii au fiert 15 minute si se fierb impreuna inca 10-15 minute. Se mixeaza preparatul (puteți păstra cateva cuburi de morcov și cartof pentru decorarul final).


Se curata si se toaca marunt cepele eșalotă.


Se încălzește uleiul într-o cratiță mică și se prăjește ceapa. Cans este bine colorata o scoatem pe un prosop de hârtie.


Reincalziti supa la foc mic. Adaugam smantana si amestecam.


Se taie fileul de hering în cuburi mici.


Se dreseaza supa de andive in farfurie, plasați heringul in centru si decorati cu cuburile de cartof si morcov rezervate si cu eșalota prajita.


Un pic de piper proaspat macinat, un pic de boia de ardei si se serveste imediat.


Pofta Buna !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de andive,cartofi și hering" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

elucubratiiculinare 1

27.03.2016, 17:22

super combinatie

Rahela Velicu 1

28.03.2016, 11:23

Geanina87 1

28.03.2016, 12:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole in pita