Supa de branzeturi cu crutoane

de Lia_ in Supe, 10 Dec 2013 | 1533 vizualizari

 

Sunt o mare iubitoare de branza. Este alimentul pe care il mananc zilnic si de care nu ma plictisesc niciodata. La prima citire a retetei, in bucataria lui Sidy, ingredientele m-au dus cu gandul la supa frantuzeasca de ceapa si de aceea am plusat cu inca o ceapa mica la preparare. Eu am folosit ceapa rosie dar nu va recomand, nu ma incanta culoarea. Folositi galbena. Nu mai este necesara 1 lingura de masline, in plus fata de unt, la calirea cepei, ar deveni prea grasa in mod inutil. Am preparat cu branzeturi Delaco pentru ca tocmai mi-a sosit acest premiu. Multumesc bucataras si Delaco.

 

INGREDIENTE

  • 200 g branza topita (CevaFin)
  • 100 g cascaval Sofia (innobilati-o cu Ementaler sau parmezan)
  • 200 ml smantana acra de gatit
  • 1-2 cepe galbene/albe
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 2-3 l supa de carne
  • ceapa verde
  • patrunjel verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • sare
  • piper
  • paine si ulei de masline pentru crutoane
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de branzeturi cu crutoane:

1. Curata si toaca marunt ceapa galbena si cepele verzi.
2. Ardeiul gras taie-l cubulete.
3. Topeste untul fie direct in oala de supa daca nu lipeste sau intr-o tigaie larga si soteaza ceapa pana devine sticloasa, adaugand ardeiul taiat si sotat in continuare convenabil.
4. Adauga faina, amesteca fara sa o prajesti mult ca sa nu devina rantas si stinge repede cu o cana de supa.
5. Daca ai sotat in tigaie, muta amestecul in oala de supa si adauga branza topita amestecand pana aceasta se topeste.
6. Adauga si restul de supa si bolboroseste-o la foc molcom timp de 20-30 minute, cat sa fiarba legumele.

7. Crutoanele eu le rumenesc la cuptor. Taie painea cubulete, stropeste-o cu un pulverizator cu ulei de masline si tine-le la cupror 7-15 minute.
8. Dupa 5 minute rascoleste-le si urmareste-le pentru ca repede se pot arde.
9. Daca n-ar fi fost vorba de supa cu ceapa, le aromam asa cum bine face Lena, cu oregano si 2 catei de usturoi zdrobiti si eventual un praf de sare.
Capata gust de Bake-rolls, sunt minunate.
10. Cand supa este fiarta, adauga patrunjelul verde tocat.
11. Desi asa am facut, acum nu mai sunt de acord sa se puna smantana in toata oala pentru ca atunci cand reincalzesti supa se strange in particule vizibile, parca se branzeste.
Chiar si cu cea lichida speciala pentru gatit fel principal am patit asta. Recomand sa se puna in farfuria fiecaruia.
11. Serveste-le supa cu crutoane si cascaval ras presarat pe deasupra.
Eu am pus doua minute farfuria sub grill ca sa se topeasca cascavalul.

Dupa gustul meu, nu merge ardei iute la o astfel de supa dar voi procedati asa cum doriti.
La o ciorba acra merge de minune ardeiul iute dar la supa aceasta, nu stiu, eu una nu vad deloc ca i-ar sta bine alaturi! Este o chestiune de gust personal si de obiceiurile zonei in care traiti.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Dati sub grill pt doua minute farfuria sau radeti foarte marunt cascavalul ca sa se topeasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de branzeturi cu crutoane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 13:19

foarte gustoasa supa

Valclaudia 1

22.02.2014, 06:49

buna tare trebuie sa fie supica asta! 99

Lia_ 1

22.02.2014, 08:27

multumesc Claudia, . tu care esti o mare "branzareasa" ca si mine, m-ai inteles )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu galuste