Supă de căpsuni

de Ade200 in Mancaruri de post, 18 Mai 2012 | 1433 vizualizari

 

Pentru sezonul căpşunilor, o reţetă fină pentru o seară romantică!

 

INGREDIENTE

  • 700 g de căpşuni
  • 200 ml de vin de bună calitate(vin de desert, deci dulce)
  • 10 frunze de mentă
  • 10 frunze de busuioc
  • 5 boabe de piper zdrobite
  • 1 vârf de cuţit de nucşoară(foarte puţină)
  • 1/2 păstaie de vanilie tăiată în lung
  • 10 g de zahăr pudră
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de căpsuni:

Tăiaţi cu foarfeca frunzele de mentă si busuioc, apoi amestecaţi cu restul ingredientelor.

Fierbeţi si amestecaţi să se dizolve zahărul.

Când începe să fiarbă, opriţi focul si lăsaţi în cratiţă să se răcească.

În acest timp, pregătiţi capsunii şi adaugaţi-i în siropul rece .Căpşunii se taie în sferturi sau bucăţi mai mici dacă sunt mari, fără frunze şi partea tare de sub ele.

Puneţi la frigider 3 h.

Serviţi în farfurie de supă, după ce aţi scos păstaia de vanilie. Puteti pune alături o feli de chec, daca doriţi ceva mai consistent.

Decoraţi cu un biscuit stil ţigaretă

 

TIPS-URI

1

Caută căpsuni bine copţi, zemoşi şi aromaţi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de căpsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Bamse 1

19.05.2012, 21:16

deci capsiunile se zdrobesc? sau se lasa intregi? ca imi place reteta si as incerca si eu, dar sunt un pic confuz

Rocsi 1

19.05.2012, 23:09

Ce combinatie de arome

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Pilaf din mei cu soia prajita si mujdei de usturoi