Supa de cartofi cu smantana

de mihaelar63 in Supe, 15 Apr 2010 | 21370 vizualizari

 

Aveam nevoie sa prepar o supica cat mai rapid , pe deasupra sa fie si gustoasa si consistenta , caci balaurul infometat apare acasa , anuntat nu de buzdugan ci de telefon !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ardei rosu mic
  • 1 lingurita boia
  • sare
  • 50 ml ulei
  • 100 gr slanina  proaspat afumata
  • 1 kg cartofi 
  • 200 ml smantana
  • patrunjel verde
  • usturoi verde
  • telina frunze
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de cartofi cu smantana:

Legumele se curata si se spala

Ceapa si ardeiul tocate cubulete + morcovii si patrunjelul rondele , se trag usor in ulei . se amesteca cu sarea si  boiaua si se pune 3-4 litrii de apa .

Dupa primul clocot se adauga cartofii taiati cuburi mai mari+ slaninuta taiata felii si increstata [ prefer sa folosesc  , ca sa ,, schimb '' gustul , putina slanina proaspat afumata de casa  in locul orcarei afumaturi din comert ]

Dupa 20 min se verifica daca toate legumele sunt patrunse , se adauga smantana indoita cu zeama calda [ sa nu se adune] .se presara verdeata si frunzulite de usturoi verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de cartofi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mihaelar63 1

16.04.2010, 13:05

RivKa succes la gatit
madie este foarte buna si intentionat nu am pus si alte ,, ierburi '' , cateodata e bine sa facem pauze , sa ,, schimbam '' gusturile , de tarhon am cam abuzat iarna asta .

Bunica 1

16.04.2010, 23:44

Eheeeeee, cand "buzduganul"modernizat se arunca , zana cea buna se mobilizeaza repejor si face o ciorbita de-ti lasa gura apa.

mihaelar63 1

17.04.2010, 11:56

daaa! pot sa ma ia drept purtatoare de imagine , zana cratitei corespund ,am, rotunjimile adiacente

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu orez