Supa de castraveti murati

de Ina in Supe, 30 Ian 2014 | 8402 vizualizari

 

Fiecare din noi are in camara un borcan de castraveti murati, pe care-i serveste ca atare sau ii foloseste la diverse preparate. Cati dintre voi v-ati gandit la o supa de castraveti murati?
Va garantez ca este cea mai buna supa , cu cel mai bun gust posibil. *** Reteta este preluata din revista "Libertatea pentru femei" si am preparat-o la solicitarea sotului . ( I-a facut lui, poza din revista, cu ochiul :))) )

 

INGREDIENTE

  • 5-6 castraveti acri (mai marisori )
  • 2-3 morcovi
  • 50 g unt
  • o lingura de faina
  • un litru supa de pui (poate si din concentrat de pui )
  • 150 g taitei de casa (sau orice fel de paste )
  • 200 g smantana
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de castraveti murati:

Se taie grosier castravetii, iar morcovii curatati si spalati se taie cubulete.

Daca nu avem supa de pui, o preparam din concentrat si apa, conform instructiunilor de pe pachet.

In oala de fiert topim untul si calim castravetii. Adaugam faina si amestecam bine. Punem morcovii, apoi supa de pui si lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam taiteii ( pastele ) si mai lasam 10 minute la fiert. 

Amestecam smantana cu mararul tocat si turnam amestecul in oala, lasand pe foc inca 5 minute.

Potrivim de sare si piper si oprim focul.

Se serveste fierbinte.

TIPS-URI

1

1 portie inseamna o oala de 3-4 litri . Daca supa este prea groasa, putem suplimenta cantitatea de supa de pui sau adaugam o cana cu apa fierbinte.

2

Mararul amplifica gustul si aroma preparatului, de aceea este indicat sa nu lipseasca din lista de ingrediente.

3

Am folosit castraveti in otet , pusi in casa ( un otet dulceag, nu foarte tare ) . Daca aveti castraveti prea acri, tineti-i 10 minute in apa calduta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de saratele cu cascaval

pe 19.02 la 18:34

Reteta de cartofi in straturi cu carne tocata

pe 18.02 la 19:58

Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

de Caty 2

pe 17.02 la 17:13

Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 16.02 la 14:55

TOP
utilizatori

mirela0911

2377 puncte

Rocsi

1526 puncte

Constelatialeu

1300 puncte

Caty

1219 puncte

Ksenya

1176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa bulgareasca Tarator