Supa de castraveti murati

de Ina in Supe, 30 Ian 2014 | 3654 vizualizari

 

Fiecare din noi are in camara un borcan de castraveti murati, pe care-i serveste ca atare sau ii foloseste la diverse preparate. Cati dintre voi v-ati gandit la o supa de castraveti murati?
Va garantez ca este cea mai buna supa , cu cel mai bun gust posibil. *** Reteta este preluata din revista "Libertatea pentru femei" si am preparat-o la solicitarea sotului . ( I-a facut lui, poza din revista, cu ochiul :))) )

 

INGREDIENTE

  • 5-6 castraveti acri (mai marisori )
  • 2-3 morcovi
  • 50 g unt
  • o lingura de faina
  • un litru supa de pui (poate si din concentrat de pui )
  • 150 g taitei de casa (sau orice fel de paste )
  • 200 g smantana
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de castraveti murati:

Se taie grosier castravetii, iar morcovii curatati si spalati se taie cubulete.


Daca nu avem supa de pui, o preparam din concentrat si apa, conform instructiunilor de pe pachet.


In oala de fiert topim untul si calim castravetii. Adaugam faina si amestecam bine. Punem morcovii, apoi supa de pui si lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam taiteii ( pastele ) si mai lasam 10 minute la fiert.


Amestecam smantana cu mararul tocat si turnam amestecul in oala, lasand pe foc inca 5 minute.


Potrivim de sare si piper si oprim focul.


Se serveste fierbinte.

 

TIPS-URI

1

1 portie inseamna o oala de 3-4 litri . Daca supa este prea groasa, putem suplimenta cantitatea de supa de pui sau adaugam o cana cu apa fierbinte.

2

Mararul amplifica gustul si aroma preparatului, de aceea este indicat sa nu lipseasca din lista de ingrediente.

3

Am folosit castraveti in otet , pusi in casa ( un otet dulceag, nu foarte tare ) . Daca aveti castraveti prea acri, tineti-i 10 minute in apa calduta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Ina 1

08.02.2014, 09:20

Alexandra Burz 1

22.02.2014, 23:15

Micutza Luana 1

17.01.2015, 23:13

interesant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Muraturi taranesti