Daca nu ai mancat niciodata supa de ceapa, trebuie sa incerci reteta aceasta, pentru ca pe langa gustul unic pe care il are, este si extrem de usor de gatit.
Cantitatile sunt pentru 4 portii.
Se taie ceapa felii si se marunteste usturoiul. In oala in care veti gati supa, puneti ulei de masline si ceapa felii, lasandu-le cam 15 minute la foc mic. Amestecati din cand in cand, ea trebuie sa devina transparenta, inca nu trebuie sa se prajeasca. Dupa 15 minute, adaugati cimbrul crengute sau maruntit, si frunzele de dafin . Se mai lasa pana cand ceapa incepe sa se coloreze, amestecati din cand in cand pentru a nu se arde. Apoi adaugati bucata de telina pentru a da gust supei, si turnati cam 2 litrii de apa fierbinte, lasati sa fiarba la foc mic timp de 20 min.
Cand e gata, condimentati cu sare si piper proaspat macinat dupa gust.
Pentru pregatirea feliilor de paine trebuie sa incalziti cuptorul la 150°C si sa il puneti pe programul de ventilare, scoateti gratarul inainte de al porni.Asezati pe gratar feliile de paine, stropiti-le cu ulei de masline si puneti bucati de cascaval pe deasupra. Introduceti gratarul inapoi in cuptor si lasati painea inauntru pana cand e prajita si casul s-a topit. Supa se serveste calda cu un ardei iute si cu cativa picuri de zeama de lamaie.
Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro