Supa de chimen

de miremirc in Supe, 1 Dec 2011 | 3996 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 lg cu varf de chimen
  • 1 lg bulion
  • 1 lg faina
  • 1 lg boia
  • 2 lg ulei
  • sare
  • piper
  • 1,5 l apa
  • patrunjel verde tocat (optional)
  • Crutoane :
  • 4 felii de paine
  • 2 lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de chimen:

Punem intr-o oala 1,5 l apa si o lasam sa clocoteasca, apoi adaugam morcovul curatat si taiat in 2 si cepele curatate. Lasam sa fiarba cam 20 de minute. In alta oala prajim chimenul cu boia-ua in 2 lg de ulei. Lasam pe foc cam 1 minut.


Adaugam apoi faina si stingem cu bulionul si jumatate din supa fiarta (legumele fierte le scoatem afara din supa).Punem sarea si piperul. Lasam sa fiarba cam 3-4 minute, dupa care adaugam restul de supa si dam deoparte de pe foc. gata supa de chimen !


Pentru crutoane : feliile de paine taiate cubulete mici le punem intr-o tigaie, cu 2 lg de ulei, pe foc; amestecam din cand in cand ca sa se rumeneasca pe toate partile.


Servim supa de chimen langa o portie de crutoane si optional putem adauga frunze de patrunjel tocate (eu prefer fara frunze). Aceasta supa se poate servi atat in perioada postului cat si de dulce. Incercati si veti vedea ca este absolut delicioasa , plus ca o facem foarte repede.


Va doresc pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

gaby_gabytza 1

02.12.2011, 15:23

Irina 1

02.12.2011, 17:14

Interesant!

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:12

nu am mai mancat pana cauma dar am auzit ca este tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Supa de chimen