Supă de pui alfabet

de AlexJ in Supe, 10 Apr 2011 | 3067 vizualizari

 

Întotdeauna am iubit supa de pui , mai ales cea limpede in care puteai să vezi fundul farfuriei. Aşa că pentru a evita acele momente de panică care apar atunci când se tulbură supa , am întrebat-o pe mama cum face și care sunt secretele. In concluzie secretele unei supe transparente ar fi:
1. în primul rând fiertul la foc mic
2. în al doilea rând puiul se pune la fiert în apă rece
3. se adună spuma tot timpul
4. când este gata, carnea și legumele se scot din supă
5. se strecoară supa.

Dacă respectați aceste "secrete" imposibil să nu obțineți o supă perfect transparentă.

 

INGREDIENTE

Să vedem de ce aveți nevoie:

  • eu am avut noroc pentru că am primit un pui de țară, mare și gras care a făcut supa deosebit de gustoasă. 
  • o țelină
  • 2 rădăcini de păstârnac
  • 2-3 morcovi mari
  • 0 ceapă
  • paste alfabet ( copii iubesc aceste paste)
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de pui alfabet:

Si acuma in ordine:

1.Puiul se curăță foarte bine și se spală sub jet de apă rece. Se pune într-o oală mare și se acoperă cu apă rece . Eu am folosit un coș plasă, pe care îl folosesc întotdeauna la prepararea supelor pentru că îmi este mai ușor să scot apoi carnea din supă şi nici nu se împrăștie.

2.Se pune la fiert la foc mic, vreo 20 min. timp în care se curăță și se spală legumele și apoi se taie în bucăți mari , ceapa se taie in 4. 

3.Se pun toate legumele în supă cu 2 lingurițe de sare și se lasă în continuare la fiert la foc mic.Eu am fiert supa vreo 3 ore dar asta nu este o regulă. Se fierbe atâtă timp cât este nevoie.

4.Spumați supa cu o lingură cu găuri până nu se mai face spuma deasupra  iar apoi puneți capacul pe oală ca să nu scadă prea mult. 

5.Așezați o strecuratoare deasupra unei oale goale și strecurați supa , care astfel va fi mai limpede deoarece în strecuratoare vor rămâne legumele  fierte și carnea de pui cu care puteți pregăti o super salată. Şi cam asta este toată filozofia.

Pentru a păstra în continuare supa limpede este indicat să fierbeți  separat pastele , tăiețeii sau dacă doriți găluște de griș. 

Eu fac totdeauna o oală mare de supă limpede în care în prima zi pun paste , iar în a doua zi fac găluşte și în acest fel las impresia că în fiecare zi este altă supă.
Când o serviți puteți adăuga deasupra pătrunjel și mai mult piper.


POFTĂ BUNĂ !!!!!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de pui alfabet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

11.04.2011, 13:41

puiul era alfabetizat ???

AlexJ 1

13.04.2011, 19:16

foarte alfabetizat...

jolygina 1

14.04.2011, 09:57

pastele de unde le iei in forma de alfabet,alexutu meu este inebunit dupa asa ceva dar nu am gasit decat in forma de dinozauri

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Gazpacho