Supa de chimen cu oua si crutoane aromate reteta ardeleneasca

de adasev12 in Supe, 27 Sep 2011 | 27907 vizualizari

 

Supa de chimen cu oua si crutoane aromate reteta ardeleneasca
Mi-era dor de aceasta supica usoara si buna ce ne-o facea mama acasa...va prezint varianta ei a acestei supici...e f buna!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Supa de chimen cu oua si crutoane aromate reteta ardeleneasca
  • 1,5 l apa
  • 2 lingurite chimen
  • oua ( cate doriti)- eu am pus 4 in ideea ca sunt 4 portii
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita delikat
  • 2 linguri faina
  • 4 linguri ulei ( daca e de masline si mai bine)
  • o ceapa mica + jumatate
  • o lingurita de boia
  • un fir de telina, frunze
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de chimen cu oua si crutoane aromate reteta ardeleneasca:

Cum se prepara Supa de chimen cu oua si crutoane aromate reteta ardeleneasca

Intai se face o fiertura din semintele de chimen si apa, in care se pun si ceapa intreaga si firul de telina. Se lasa sa fiarba 10 minute bune. 

Intre timp intr-o cratita se incinge uleiul, apoi se adauga o jumatate de ceapa desfacuta felii si se lasa la calit. Se adauga faina si boiaua si se lasa un minut doar, apoi se stinge cu apa in care a fiert chimenul, strecurata bineinteles. Se toarna cate putin si se invarte  mereu sa nu iasa cocoloase. Daca s-au format cateva nu-i nici o problema, oricum aceasta supica vine strecurata.

Deci, se lasa vreo 15 minute sa fiarba bine, pana se ingroasa nitelus. se ia de pe foc apii si se trece prin strecuratoare, sa ramana numai supica . Se pune iar la foc, se adauga laptele in supa si cand a a juns iar la punctul de fierbere se sparg ouale direct in supa. Se mai lasa cam 3-5 minute si se opreste focul. Daca vreti ca ouale sa fie foarte tari lasati 5 minute, eu las cam 3 pentru ca-mi palc sa fie in mijloc un pic moi si sa se sfarame in supica. In farfurie fiecare serveste cu crutoane dupa  bunul plac.

Crutoanele le-am facut inainte, am taiat painea cubulete, am stropit cu ulei de masline si am presarat marar si cimbru uscat. Le-am lasat la cuptor , doar ca un pic prea mult si au iesit un pic prea prajite. Se poate servi si cu paine de casa.

Recomandam si supa cu chimen

Pofta buna! Daca incercati aceasta varianta, cu siguranta o sa va placa.

Mama zicea ca supa fara oua e prea...apa goala...e buna si fara oua, dar eu asa m-am invatat de la ea si asa-mi place si acum....

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimen cu oua si crutoane aromate reteta ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Lau 1

02.10.2011, 22:06

interesanta

mihaelar63 1

06.10.2011, 17:59

ce buna , de mult nu am mai mancat

adasev12 1

09.10.2011, 10:34

sufletista....
mihaela, nici eu nu mai mancasem de cativa ani...mi-era tare dor....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Supa crema semi-dulce de legume coapte