Supă de cocoș cu spatzle

de Panacris in Pui, 1 Dec 2013 | 3244 vizualizari

 

O supă nemaipomenită în zilele reci de iarnă!

 

INGREDIENTE

  • carne de cocoș ( cap, gât, aripi, spate) cca. 400 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 2-3 bucăți,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • țelină 1 felie cca. 100 g,
  • sare iodată,
  • piper boabe,
  • spatzle cca. 300 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de cocoș cu spatzle:

Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de cocoș, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 4000 ml apă rece. Recunosc că am folosit din nou oala subpresiune, astfel am redus timpul de fierbere la cca. 30 de minute.

După ce s-a fiert carnea, se strecoară supa în alt vas, se asezonează de sare și se dă din nou la gătit. Când începe să fiarbă, supa,  se adaugă spatzle și se lasă la fiert cca. 10 minute. Se servește fierbinte, presărată cu verdeață tocată mărunt și după gustul fiecăruia simplă sau cu legumele și carnea fiartă;)

Spor și poftă bună! ;)

TIPS-URI

1

În loc de spatzle, se pot adăuga găluște de griș sau fidea de casă;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de cocoș cu spatzle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

02.12.2013, 15:54

Cea mai buna supoa limpede cea de cocos Nu are atata grasime .

Panacris 1

02.12.2013, 18:55

mihaela63, niciun fel de grăsime

laura_n 1

03.12.2013, 16:17

imi place mult si prezentarea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aripioare crocante la cuptor