Supa de conopida

de lia maria in Supe, 17 Noi 2010 | 3978 vizualizari

 

Pentru perioada de post, in care ne aflam, o supa delicioasa si plina de vitamine.

 

INGREDIENTE

  • 500 g conopida
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel + 1 legatura, frunze
  • 1 telina + 2  frunze
  • 1 ceapa
  • ½ gogosar rosu
  • 1 ardei galben
  • 15 cm, din tija unui praz( partea verde)
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita chimen macinat
  • Sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de conopida:

Conopida o desfacem in buchetele mici, o spalam din mai multe ape si o lasam intr-o strecuratoare, la scurs. Zarzavaturile, le curatam, le spalam si le taiem cubulete. Prazul, il taiem fideluta, iar frunzele le maruntim.



Intr-o oala, punem uleiul, adaugam zarzavaturile impreuna cu prazul si lasam 2-3 minute sa se inmoaie putin si sa se patrunda aromele, apoi adaugam conopida. Asezonam cu sare,piper si chimen, turnam apa, cam 10cm peste zarzavaturi si lasam la fiert 30’, dupa care oprim focul, adaugam frunzele si servim  supica.



Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

cine nu tine post,o poate servi cu smantana.

RETETA IN IMAGINI

Supa de conopida-0
Supa de conopida-1
Supa de conopida-2
Supa de conopida-3
Supa de conopida-4
Supa de conopida-5
Supa de conopida-6
Supa de conopida-7

COMENTARII (15)

Sylvia

Sylvia 1

18.11.2010, 20:14

Vai ce bine arat supica asta

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

18.11.2010, 21:05

Ca intotdeauna calificativul potrivit pentru mancarurile tale este "elegant"; despre gust

vanilla

vanilla 1

19.11.2010, 14:18

bun bun!!! si eu fac ciorbica asta!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!