Supa de creveti

de Sylvia in Bucatarasi celebri, 30 Mar 2010 | 14677 vizualizari

 

Am facut aceasta supa fara sa am o reteta anume in cap, incepand de la 200 de grame de creveti pe care ii aveam in plus ramasi de la o alta reteta de azi . Imi place in bucatarie sa am momente in care sa experimentez pur si simplu, arome, gusturi, combinatii cred ca acesta este farmecul bucataritul ….experimentarea aromelor. Am pornit de la ideea de supa de fructe de mare, cu putine legume si nu foarte pronuntate ca si gust sa nu preia aroma fructelor de mare, ma gandeam ca trebuie putina aroma de ustuoi, putin vin alb sec, coriandru sau patrunjel verde la sfarsit ….A iesit prea buna ca sa nu o postez imediat :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 portii avem nevoie de :
  • 200 grame de creveti proaspeti, 
  • o treime dintr-un morcov taiat bastonase, 
  • 2 linguri de bastonase fine de telina radacina proaspata,
  • o ceapa minuscula echalote,
  • 2 catei de usturoi ( s-au cerut de gust pana la urma ) ,
  • o lingurita de boia,
  • o lingura de vegeta naturala facuta de mine : http://bucataria-sylviei.ro/category/vegeta-naturala/ , 
  • o lingura de sos de soya,
  • o lingurita de sos de stridii,
  • putina sare,
  • un varf de cutit de ardei iuti uscati si maruntiti ( o am de la magazinul chinezesc si cred ca o sa o folosesc ani de zile la cat de iute e  …   ) ,
  •  50 ml vin alb sec,
  • o lingurita de faina,
  • o mana de patrunjel verde maruntit la final
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de creveti:

Am pregatit si spalat bine crevetii , auzind secretul la un magazin chinezesc de unde cumpar eu condimente mai deosebite si cer mereu cate o idee de reteta, supa de creveti este mai gustoasa daca se fierb in prima faza crevetii nedecorticati sau ii decorticam si cojile le punem intr-un saculet special si le fierbem in supa ….prima varianta mi s-a parut mai la indemana asa ca i-am lasat intregi;


Punem crevetii atunci cand apa clocoteste, adaugam lingurita de boia si sare, pudra de ardei iute si ii lasam sa dea un clocot . Intre timp pregatim legumele si le taiem bastonase.


Dupa ce am spumat supa adaugam legumele si lasam sa clocoteasca incet pret de 5-8 minute,. Dupa aceea scoatem crevetii si ii decorticam si ii punem inapoi in supa si mai lasam cateva minute, nu trebuie fierti mult nici crevetii nici legumele, eu le prefer al dente. Adaugam o data cu crevetii o lingura de soya, o lingurita de sos de stridii si usturoiul zdrobit .


Adaugam apoi vinul si lasam sa dea un clocot si apoi gustam, mai dregem cu condimente daca trebuie . Turnam peste un amestec facut ditr-o lingurita de faina si putina apa rece si ii dam un clocot scurt, ii da un aspect si o consistenta mai aparte . Sincer nu puteam sa ma opresc din gustat, nu mai lipsea nimic dar era excelenta la gust. Am servit-o fierbinte cu patrunjel verde tocat fi pus direct in farfuri si rondele de paine usor prajite. Este o supa extraordinara, merita sa o incercati macar o data, super lejera deoarece nu contine deloc grasimi si foarte aromata .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

adry88 1

08.05.2011, 11:12

Sylvia 1

09.05.2011, 11:15

Chiar mi-ai amintit ca nu am mancat de multa vreme supa asta

Alina26 1

30.09.2013, 19:17

foarte faina!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bors de legume, dres cu smantana