Supa de curcan

de Bucataras Medi in Supe, 11 Aug 2016 | 1178 vizualizari

 

Am cumparat un curcam de aproximativ 8 kg crescut la tara.
Mi-am zis ca o supa este binevenita si sa stiti ca am avut mare dreptate.
Pentru supa am folosit o pulpa,pe care dupa ce am fiert-o am scos.o si am folosit.o la o salata cu legume.
A rezultat o supa foarte gustoasa, galbena  si grasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 buc pulpa de curcan1 ceapa2 morcovi1 buc pastarnac1/4 telinasare1 ardei iute mic uscatpiper boabepatrunjel verdetaitei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan:

Spalam carnea si o punem la fiert in apa rece cu sare.(pulpa am taiat.o in doua bucati).
Cand incepe sa fiarba dam focul pe mic si spumam bine.
#Nu aruncam prima apa...in felul acesta supa nu isi pierde din savoare,din gust.
Adaugam boabele de piper si lasam la fiert .
Cat supa fierbe ne ocupam de zarzavat......il spalam, il curatam.
Cand carnea este pe jumatate fiarta adaugam legumele.....ceapa intreaga,morcovul,pastarnacul si telina taiate bastonase.
Condimentam dupa gust cu sare si ardei iute uscat, taiat marunt.
Lasam la foc potrivit pana cand totul este bine fiert.
#Spumam ori de cate ori este nevoie iar daca este cazul stergem cu un servetel de bucatarie umed marginile oalei.
Strecuram supa.
Asezam deasupra unei oale goale o strecuratoare(eventual captusita cu in tifon).In oala ramane supa iar in strecuratoare carnea si zarzavaturile.
Carnea asa cum am spus mai sus am folosit.o pentru o salata iar legumele se pot adauga din nou in supa.


Punem supa din nou pe foc si o dam in cateva clocote.
Separat fierbem taiteii conform instructiunilor de pe cutie.
Cand sunt gata fierti ii strecuram si ii trecem pe sub in jet de apa rece.
Adaugam taiteii fierti in supa si servim fierbinte impreuna cu legumele(eu am adaugat numai morcovul)si asezonam cu patrunjel verde tocat.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mirela0911 1

14.08.2016, 10:10

Excelenta!

elucubratiiculinare 1

15.08.2016, 08:59

minunata aceasta supita

Xandrinne 1

15.08.2016, 10:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Supa de varza acra cu carnat afumat