Supa de dovleac cu pui si orez

de Brindusa in Supe, 13 Noi 2011 | 1985 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de pui (poate fi cu os)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • 8 boabe de piper negru
  • 1 kg dovleac
  • 10 pastai de cardamom (optional)
  • 1 bucata de praz
  • 50 g unt
  • 4 linguri ulei de porumb
  • 200 g orez
  • sare, piper dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac cu pui si orez:

Mai intai se face supa de pui. Pune carnea, ceapa, telina, morcovul si boabele de piper intr-o oala si acopera-le cu 3 litri de apa. Fierbe-le la foc mic, pana cand carnea este moale. Strecoara si pastreaza carnea si zeama de supa.


Curata dovleacul de coaja si seminte. Taie-l in cuburi nu foarte mari.


Curata prazul si taie-i partea alba in rondele nu foarte groase.Incalzeste untul si uleiul intr-o cratita mare (eu am folosit wok-ul). Pune pastaile de cardamom si prajeste-le putin. Adauga dovleacul si prazul. Amesteca bine si caleste-le cam 3-4 minute. Pune un capac si lasa-le la foc mic, pana ce dovleacul se inmoaie putin (cam 5 minute).


In timpul acesta fierbe orezul in restul de zeama, pana ce se inmoaie.


Scoate carnea de pui de pe oase si rupe-o in fasii.


Pune dovleacul cu tot cu zeama intr-o oala mare. Scoate pastaile de cardamom. Transforma totul intr-o pasta cu ajutorul blenderului vertical.


In pasta de dovleac pune supa si orezul care a fiert in ea. Adauga carnea. Potriveste de sare si piper.


Serveste supa presarata cu putin piper.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac cu pui si orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Lau 1

13.11.2011, 20:12

buna

Bunica 1

13.11.2011, 22:06

delicatesa

Adinuta 1

14.11.2011, 11:38

ce-avem aici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac cu ghimbir