Supa de dovleac cu smantana

de cristeena20 in Supe/Ciorbe, 13 Iul 2020 | 2758 vizualizari

 

Recent ma apuca un dor de mancarurile romanesti -de mancarea facuta de mama si de bunica. Am primit recent un dovlecel mare -perfect pentru supa de dovleac cu smantana si am incercat sa imi amintesc cum facea bunica mea, a iesit tare buna. Aici aveti rezultatul...

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mare
  • ulei+2 linguri faina
  • 2 catei de usturoi
  • 1 vf cutit de boia
  • sare
  • marar verde
  • 1 lingura otet
  • 1 pahar smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac cu smantana:

Dovleacul se curata si i se scot semintele. Il razuim apoi si punem sare, lasam sa stea putin asa cu sare.

In oala de supa punem usturoiul sa se caleasca putin cu uleiul si cand capata o culoare si miros puternic, adaugam faina (sa nu il ardeti-doar lasati pana se prajeste putin).  Amestecam bine, apoi adaugam boiaua. Lasam cateva secunde si turnam putina apa (cca 3 canai de apa).

Adaugam putin marar verde (eu am legat un manunchi mic, ca sotului meu nu ii prea place mararul, asa ca o sa il scot la final (dar e ff bun cu marar tocat marunt). 

Cand apa da in clocot, stoarcem dovlecelul si il adaugam in oala. Lasam sa fiarba putin, atentie ca dovlecelul se fierbe repede. Cand s-a mai inmuiat, adaugam smantana, gustam de sare si la final punem otetul. Si e gata supa noastra.

Pofta mare :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

abstract01 1

14.07.2020, 00:37

buna, buna

dantes 1

14.07.2020, 09:26

Interesanta!

Panacris 1

14.07.2020, 21:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de legume cu nuci si migdale