Supa de dovleac cu smantana

de cristeena20 in Supe/Ciorbe, 13 Iul 2020 | 7421 vizualizari

 

Recent ma apuca un dor de mancarurile romanesti -de mancarea facuta de mama si de bunica. Am primit recent un dovlecel mare -perfect pentru supa de dovleac cu smantana si am incercat sa imi amintesc cum facea bunica mea, a iesit tare buna. Aici aveti rezultatul...

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mare
  • ulei+2 linguri faina
  • 2 catei de usturoi
  • 1 vf cutit de boia
  • sare
  • marar verde
  • 1 lingura otet
  • 1 pahar smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac cu smantana:

Dovleacul se curata si i se scot semintele. Il razuim apoi si punem sare, lasam sa stea putin asa cu sare.

In oala de supa punem usturoiul sa se caleasca putin cu uleiul si cand capata o culoare si miros puternic, adaugam faina (sa nu il ardeti-doar lasati pana se prajeste putin).  Amestecam bine, apoi adaugam boiaua. Lasam cateva secunde si turnam putina apa (cca 3 canai de apa).

Adaugam putin marar verde (eu am legat un manunchi mic, ca sotului meu nu ii prea place mararul, asa ca o sa il scot la final (dar e ff bun cu marar tocat marunt). 

Cand apa da in clocot, stoarcem dovlecelul si il adaugam in oala. Lasam sa fiarba putin, atentie ca dovlecelul se fierbe repede. Cand s-a mai inmuiat, adaugam smantana, gustam de sare si la final punem otetul. Si e gata supa noastra.

Pofta mare :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de vitel cu smantana si tarhon