Supa de fasole verde

de Corinuta in Supe, 3 Iul 2010 | 3459 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole verde
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 rosie
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita de boia
  • sare, piper
  • verdeata tocata, smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole verde:

Fasolea se curata de codite, se taie bucati, se spala si se pune sa fiarba in apa cu sare intr-o cratita. Dupa ce incepe sa dea in clocot se ia de pe foc si se strecoara.

Intr-o oala se pun la fiert 3 litri de apa. Intre timp se curata si se toaca ceapa, morcovul, cartoful si rosia(eu am pus din conserva). Cand fierbe apa se adauga ceapa si morcovul. Se lasa sa fiarba zece minute apoi se adauga fasolea si cartoful. 

Intr-o craticioara se pune uleiul la incins, se amesteca cu faina si se prajeste 2-3 min amestecand mereu. Apoi se adauga boiaua si o cana  cu apa rece si se amesteca cu supa. 

Se adauga rosia si se condimenteaza cu sare si piper. Se mai lasa sa fiarba 5 min apoi se ia de pe foc.

Se serveste cu verdeata si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu taietei de casa