Supa crema de dovleac

de Retete cu Margareta Cismasiu in Supe, 2 Noi 2014 | 1095 vizualizari

 

Pentru ca e toamna si e Hallowen si e sezonul dovlecilor,o supa crema de dovleac e binevenita.Cu un gust dulceag,aromat,o textura fina,cremoasa incanta in mod placut papilele gustative.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr dovleac,
  • 2 morcovi,
  • 1ceapa,
  • un pumn de nuci,
  • un pumn de miez de seminte de dovleac,
  • ulei de masline,
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara,
  • ghimbir.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac:

Dovleacul se curata de coaja si se taie cuburi.Ceapa si morcovii se curata si se pun la fiert impreuna cu dovleacul.Apa se pune cat sa acopere legumele.Se fierb pana legumele si dovleacul se inmoaie bine.Se scot din apa,se lasa sa se racoreasca putin,apoi se zdrobesc cu blenderul.Rezulta un piure care se subtiaza cu apa in care au fiert legumele sau cu supa.


Se pune totul intr-o craticioara,se adauga uleiul si se mai da cateva minute la foc,timp in care se adauga ghimbirul dat pe razatoare si nucsoara,apoi se potriveste de sare si piper si se opreste focul.


Se serveste cu smantana,iar ,ca garnitura, se prajesc in unt nucile si semintele si se servesc cu supa crema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

reisnaor_2006 1

02.11.2014, 21:16

MotanLaOale 1

02.11.2014, 21:53

Panacris 1

03.11.2014, 15:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!