Supa de galbiori

de mihaelar63 in Supe, 26 Iun 2014 | 14730 vizualizari

 

Sunt atat de frumosi galbiorii . Ii iubesc de-a dreptul . Cred ca v-am mai spus . Imi auc o stare de relaxare amintindu-mi locurile pe unde am cules si eu aceste ciuperci . Mai precis in iesirile duminicale era un bradet la muntele Baisorii unde garantat gaseam ravnitele ciupercute . Bineinteles aceasta supa face parte din cele ce se pregatesc foarte rapid .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr galbiori
  • 100 gr bacon (slanina afumata)
  • 2 morcovi noi
  • 2 cartofi
  • 2 fire usturoi verde
  • 4 cepe verzi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 lingurita Eros Pista (pasta ardei iute rosu)
  • 1 fir cimbru verde
  • 1 foaie dafin
  • 1 varf cutit pudra de nucsoara
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri mustar cu hrean
  • 1 ou
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de galbiori:

 Curatati si spalati legumele si ciupercile .

 Cartofi se taie cuburi . Slaninuta cubulete si ardeiul feliute  . Morcovul se taie fasii .

Intr-o oala cu 3 l apa sarata + foaia de dafin puneti aceste legume la fiert .

Galbiorii prea mari se feliaza .

Cand cartofii si morcovul sunt patrunsi adugati galbiorii, ceapa , usturoiul si verdeturile tocate .

In maximum 10 minute sunt fierte si ciupercile .

Amestecati oul  si mustarul cu smantana si diluati treptat cu zeama calda . Incorporati amestecul in supa amestecand .

Condimentati supa cu nucsoara si piper . Serviti cu mult patrunjel tocat .

TIPS-URI

1

Daca aveti posibilitatea alegeti galbiori cat mai tineri si fragezi . Se vor pregati mult mai rapid .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de galbiori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

laura_n 1

29.06.2014, 14:13

asta e chiar rasfat

poa 1

28.04.2015, 13:11

Valclaudia 1

10.12.2017, 14:53

cat de apetisanta e supica asta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de ciuperci