Supa de legume cu chimen si crutoane (de post)

de mihaelar63 in Supe, 22 Noi 2012 | 2280 vizualizari

 

De doua luni mi s-a facut pofta de supa de chimen . Am tras cu ochiul la ceilalti bucatarasi si cu ce-mi aminteam am preparat supica asta fenomenala . Aromata si acrisoara , plina de vitamine !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri chimen
  • 1 morcov mare
  • 1 gogosar
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cartofi
  • 4 linguri de tije de telina maruntite
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 lamaie [ zeama ]
  • crutoane de paine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de legume cu chimen si crutoane (de post):

Prajiti chimenul usor [ pentru a elibera aromele ] , adugati 3-4 l apa si fierbeti .Deci faceti un ceai cu chimenul prajit pe care-l strecurati apoi.


Curatati si spalati legumele .


Prajiti usor 1-2 min ceapa , gogosarul si usturoiul tocate marunt in ulei . Adugati faina si amestecati pana devine aurie, puneti si boiaua .Cum s-ar zice se face un rantas , dar mai usor . Stingeti cu zeama de chimen adaugata treptat .Sarati.


Adaugati morcovul razuit , cartofii cubulete mici si fierbeti pana legumele sunt patrunse . Adugati spre sfarsitul fieberii tijele de telina si codite de ceapa verde .


Dregeti gustul cu zeama de lamaie , sare si piper .


Serviti cu crutoane de paine prajita .

 

TIPS-URI

1

Crutoanele de paine le-am uscat simplu la cuptor . Cine nu posteste le poate prepara cu unt .

2

Este chiar indicata ca meniu dietetic in colici usoare .In acest caz renuntati la rantas si fierbeti totul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu chimen si crutoane (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Bunica 1

23.11.2012, 20:11

buna!

lilik 1

23.11.2012, 22:42

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 09:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu taitei de casa.