Lintea se spala si se fierbe in apa cu sare. Am aruncat prima apa cum a dat in clocot si am pus alta apa. Am lasat-o la fiert cca 30 minute, dupa care se pune la scurs intr-o strecuroare. Intr-o oala am pus la calit ceapa, morcovul, telina ( spalate si tocate/date prin razatoare) . Cand s-au inmuiat am adaugat lintea. Am amestecat. Peste toate am pus apa si o parte din zeama in care am fiert lintea. Am lasat cca 15 minute. Am potrivit de sare. Am adaugat la final piper, cimbru si usturoiul zdorobit.
Pofta buna!
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro