Supa de mere

de Sidy in Supe, 1 Oct 2011 | 9127 vizualizari

 

Când ti se pune în fată bolul aburind cu supa de mere, nu stii dacă ai ajuns la desert sau abia a început masa. În ambele cazuri, esti multumit.Vrăjitoria asta culinară este absolut delicioasă si total neobisnuită pe post de ciorbiță.( la unii...)
O supa cu fructe de sezon( pot fi orice fel de fructe), pe care le puteti culege din curtea prietenilor de la tara sau sa le cumparati din piata. Incercati supa de mere si nu o sa va para rau....

 

INGREDIENTE

  • 4-5 mere
  • 1 galbenus
  • 1-2 linguri amidon
  • scortisoara
  • sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5-6 cuisoare
  • 200 ml smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de mere:

Supica aceasta adorata mai ales de copii se face foarte usor....

Se curata merele si se taie cubulete.

Se pun 2-3 l apa cu putina sare la fiert. Cand merele sunt gata le adaugam impreuna cu cuisoarele si scortisoara.

Lasam sa fiarba la foc domol 10 minute.

Galbenusul il amestecam cu amidonul, zaharul vanilat si smantana. Adaugam un polonic de supa fierbinte, omogenizam si rasturnam compozitia in supa care va mai da un singur clocot.

Supa este gata...se poate servi.



Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Dă-o la frigider si serveste-o rece, cu un praf de scortisoară, la felul întâi sau, non-conformist, la desert ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

jolygina 1

03.10.2011, 12:54

deliciousflavours 1

03.10.2011, 13:30

Tot am incercat sa postez comentarii pe blogul tau, dar n-am reusit
Asa ca o voi face aici...
Arata super, felicitari!
Ador supa de mere si de fructe in general

MIUTA 1

04.10.2011, 14:04

Foarte interesanta
Cred ca e foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de linte