Supa de naut cu usturoi si lamaie

de Brindusa in Supe, 21 Mar 2012 | 1891 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 ml ulei de masline extravirgin
  • 12 catei de usturoi, feliati
  • 2 cepe mari, taiate
  • 600 g naut
  • 2 linguri faina
  • sucul de la 2 lamai
  • 1 ramurica de rozmarin
  • 5 l supa de legume sau supa clara de pui
  • sare, piper dupa gust
  • patrunjel pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de naut cu usturoi si lamaie:

Pune nautul in apa peste noapte, ca sa se hidateze. A doua zi spala-l si scurge-l bine.


Incalzeste uleiul si caleste in el, usor, ceapa. Adauga si usturoiul si aureste-l putin. Ai grija sa nu le arzi!


Adauga nautul si supa de pui. Poti sa adaugi si niste apa, astfel incat lichidul sa fie cam 5 cm deasupra nautului. Pune rozmarinul si fierbe la foc mic, pana ce nautul e fiert bine.


Scoate ramurica de rozmarin si strecoara supa. O parte din boabele de naut le pasezi in blender. Eu la inceput am blenduit doar o mica parte, dar nu mi-a placut supa asa, pentru ca restul de boabe erau prea tari. Si atunci am blenduit cam 3/4 din ele. Asa mi s-a parut mai fina. Voi faceti cum va place mai mult.


Amestecati faina cu cateva linguri de supa, ca sa se faca o pasta fara cocoloase. Adauga faina in supa si amesteca bine. Pune si nautul si lasa sa fiarba la foc mic inca 2 minute.


Pune si zeama de lamaie, potriveste de sare si piper. Serveste supa presarata cu patrunjel

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de naut cu usturoi si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

iri_iri 1

21.03.2012, 20:52

Brindusa 1

21.03.2012, 21:28

Da, da. Buna

MIUTA 1

22.03.2012, 12:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Leblebi (supa nord-africana de naut)