Supa de praz cu iaurt

de Ina in Supe, 15 Feb 2013 | 4577 vizualizari

 

Am vazut-o la Sidy , m-a convins Gaby . Multumesc!
P.S. Prazul e din gradina noastra ;;)

 

INGREDIENTE

  • 2-3 fire de praz
  • o telina mica
  • o radacina de pastarnac
  • o ceapa
  • 3-4 cartofi
  • 1-2 morcovi
  • un borcan cu rosii in bulion
  • un ardei gras
  • 300 ml iaurt
  • ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • tarhon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de praz cu iaurt:

Legumele se curata si se spala in multa apa. Morcovul, pastarnacul si telina se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ceapa si ardeiul gras se taie fideluta, prazul il taiem rondele. Cartofii se taie in cuburi potrivite ( cca 6-8 bucati )

Intr-o oala de cca 5 litri turnam 3-4 linguri cu ulei si calim usor ceapa, ardeiul gras si morcovul.Presaram totul cu putina sare si adaugam radacinoasele. Adaugam 2-3 litri de apa , dupa care vom pune in oala cartofii taiati cubulete si prazul taiat rondele.

Lasam sa clocoteasca la foc mic, iar cans s-au fiert toare legumele adaugam rosiile in bulion, maruntite.

Dupa alte 5 minute de fiert potrivim gustul de sare si piper si adaugam patrunjelul tocat si tarhonul.

Oprim focul, luam o cana de ciorba pe care  o amestecam cu iaurtul  si rasturnam totul in oala si omogenizam usor compozitia.

Servim fierbinte, cu adrei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de praz cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

dantes 1

28.03.2013, 08:35

gustoasa si sanatoasa

delia64 1

04.04.2013, 10:22

Krystyan Trendy 1

23.11.2013, 10:07

foarte buna supa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de praz cu carne tocata