Supa de pui cu galuste

de carmenvlad in Supe, 30 Ian 2011 | 3311 vizualizari

 

Traim vremuri destul de grele, in care trebuie sa dramuim orice banut. M-am gandit ca pot sa va spun cum am facut mai multe feluri de mancare dintr-un singur pui. Este adevarat, acum gatesc pentru doua persoane, dar va asigur ca portiile sunt indestulatoare pentru mai multe. Am portionat puiul si iata ce a iesit:
- supa de pui cu galusti (este preferata mea)
- salata boeuf (din zarzavatul care a fiert in supa)
- rulouri din piept de pui cu bacon si legume
- friptura de pui ( din cele doua pulpe)

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru supa

  •   500 g carne de pui cu os( aripioare, spate, si ce a mai ramas dupa ce am inlaturat pieptul si pulpele)
  •   3 l de apa
  •   1 ceapa
  •   2 morcovi
  •  1 radacina patrunjel (eu nu am avut)
  •   4 cartofi potriviti
  •   1 ardei rosu (jumatate am pus eu)
  •   Sare(dupa gust)
  •   Piper (dupa gust)
  •   Patrunjel verde tocat
  •   1/2 lingurita busuioc uscat
  •  1 cubulet concentrat de supa daca este nevoie (eu nu am pus) 

      Ingrediente pentru galuste

  •   2 oua
  •   4-5 linguri gris de grau (depinde de marimea oualeler)
  •   2 linguri ulei
  •   un praf de sare
  •   piper proaspat macinat
  •   patrunjel tocat marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste:

Mod de preparare galusti


- se bat ouale foarte bine cu un praf de sare intr-un bol

- se adauga incet uleiul

- se adauga grisul

- se incorporeaza bine grisul in compozitie

- se adauga piperul si patrunjelul

- se lasa la frigider 10-15 minute (grisul trebuie sa absoarba toata umiditate din compozitie)


Mod de preparare supa


- se pune la fiert int-o oala 3 l de apa rece cu 1 lingurita de sare

- se adauga carnea de pui foarte bine spalata

- dupa ce a dat in clocot se spumeaza bine cu o spumiera

- se adauga ceapa taiata in 4, morcovii, radacina de patrunjel si cartofii intregi

- se taie ardeiul in cubulete si se adauga in oala

- se mai lasa sa fiarba la foc mic 25 minute

- se strecoara supa, se pune din nou la fiert si se potriveste de sare si piper

- se adauga incet galustile in supa strecurata (se iau galusti numai din marginea compozitiei cu o lingurita trecuta prin apa)

- se fierbe in clocote mici cu capacul pe jumatate asezat 13-15 minute

- dupa acest timp se scoata o galusca si se incearca daca este fiarta (daca nu este se mai fierbe 5 minute)

- se opreste focul si se adauga busuiocul uscat si patrunjelul proaspat tocat

- se serveste fierbinte ca atare sau se adauga bucatele din carnea care a fiert in supa

Daca aveti resturi de paine uscata, nu le aruncati. Taiati-le cubulete si dati-le la cuptor pentru 5-6 minute. Veti avea niste crutoane minunate pe care le puteti folosi la supa in locul galustilor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

elena1988 1

30.01.2011, 18:11

lacrimioara 1

30.01.2011, 23:01

as manca intruna e super gustoasa

mamaieelena 1

31.01.2011, 09:38

grozava

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Supa de gaina cu galuste imperiale