Supa de pui cu galuste

de LUK in Supe, 10 Feb 2011 | 2746 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 -600 gr morcovi
  • 1 radacina patrunjel 
  • 1/2 telina mai mica
  • un cos de pui, plus un piept de pui
  • 1 cub de Maggi Bouillon
  • 3-4 litri de apa
  • patrunjel verde
  • Pentru galuste:
  • 2 oua
  • 6 linguri de gris
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste:

Se pune carnea spalata sa fiarba in apa, la foc mic. Legumele se curata si se spala si se adauga in apa cand aceasta fierbe. Lasam supa sa fiarba la foc mic, cam o ora si spumam la nevoie (incercam cu furculita daca sunt fierte legumele si carnea). Inainte cu 5-6 minute de a opri focul, adaugam cubul maggi si gustam daca mai trebuie sare. Scoatem legumele cu o paleta si strecuram supa in alt vas. O punem din nou pe foc sa fiarba.


Pregatim galustele: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat galbenusurile (omogenizate cu o lingura sa fie mai fine). Apoi adaugam grisul treptat (daca vi se par prea pufoase, mai adaugati gris).


Cand supa clocoteste, adaugam rand pe rand cu o lingura aluatul de galuste. Dam apoi focul incet si lasam sa fiarba la foc mic, cca. 10min (5 min pe o parte si 5 pe cealalta). Dupa ce au fiert galustele, oprim focul si adaugam inapoi in supa zarzavatul si carnea luata de pe os (sau daca preferati, cu ele puteti face o salata).

 

TIPS-URI

1

incepeti prepararea galustelor, chiar inainte de a incepe supa sa clocoteasca..cu cat le tineti mai mult afara din supa, cu atat mai mult se ingroasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

LUK 1

11.02.2011, 17:58

multumesc Criss

kamy 1

11.02.2011, 18:11

LUK 1

23.02.2011, 20:25

Kamy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Gazpacho