Supa de pui cu galuste pufoase

de Florentina_Cristina in Supe, 1 Feb 2014 | 3293 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa:
  • piept de pui
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • telina
  • ardei gras (pentru aspect rosu, verde, galben)
  • delikat
  • sare
  • patrunjel
  • o lingura ulei
  • Pentru galuste:
  • 100 gr gris
  • 2 oua
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste pufoase:

Se spala carnea bine, se pune la fiert. Intre timp se spala bine legumele si se taie cubulete. Se pune oala pe foc si se adauga o lingura de ulei. Se pun pe rand in uleiul incins ceapa, morcovul si telina si ultimul adaugat va fi ardeiul gras. Se calesc impreuna legumele maxim 3 minute, dupa care se adauga in oala apa (maxim 3/4 din capacitatea oalei). Se scoate carnea ,se trece printr-un jet de apa rece, se rupe fasii (sau se taie cuburi) si se adauga la fiert alaturi de celalalte ingrediente. Se condimenteaza bine de gust si se lasa la foc mic.


In timp ce fierbe supa, intr-un bol se sparg 2 oua, se adauga un praf de sare si grisul si se amesteca bine pana ce se obtine o pasta omogena. Cand supa este aproape gata se ia cate o lingura din amestecul obtinut si se adauga usor in oala. Se repeta procesul pana se termina amestecul dupa care mai lasam supa pe foc maxim 5 minute.


La sfarsit se adauga patrunjel tocat.

 

TIPS-URI

1

Pieptul de pui a fost de la o pasare de tara si implicit a avut ceva grasime. In cazul in care folositi pui din comert va trebui sa adaugati putin ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

02.02.2014, 11:53

laura_n 1

02.02.2014, 17:33

intotdeauna o supa tare gustoasa

Florentina_Cristina 1

02.02.2014, 18:06

asa este laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa rapida cu galuste