Supa de pui cu taitei de casa

de divainbucatarie in Supe, 19 Feb 2011 | 3671 vizualizari

 

Este adevarat ca v-am mai aratat si in decembrie cum fac supa de pui cu taitei - am pus-o chiar si in concurs. Diferenta intre cele doua supe sunt taiteii: acestia sunt facuti in casa, proaspeti, fara conservanti si credeti-ma: merita sa incercati!

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa:
  • 1 kg carne de pui,
  • 3 morcovi,
  • 1 pastarnac,
  • 1 telina -radacina,
  • 1 ceapa mare,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1/2 dovlecel mic,
  • sare,
  • piper,
  • patrunjel verde,
  • Pentru taitei:
  • 100 g faina,
  • 1 ou,
  • 1 praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu taitei de casa:

Pentru inceput pregatim supa: curatam carnea de pui si o trecem prin flacara, apoi o punem la fiert. O lasam sa fiarba cateva clocote in apa cu sare si luam spuma de mai multe ori. Asezonam cu sare si piper, curatam legumele si le adaugam si pe acestea. Cand carnea si legumele sunt fierte luam supa de pe foc si o strecuram. Carnea si legumele le putem folosi la alte preparate (salate, pilaf, etc).


Cat timp fierbe supa facem si taiteii de casa. Din 100 g faina, un ou si un varf de sare pregatim aluatul, pe care il vom framanta foarte bine cu podul palmei.

Acesta va fi lasat sa se odihneasca 10 minute si apoi putem intinde o foaie subtire, de grosime 1 mm. Taiem fasii cat vrem sa fie de subtiri taiteii, pe care ii lasam pe masa rasfirati cam 20 de minute, sa se ususce putin, astfel incat sa nu se lipeasca cand ii fierbem.


Punem apa la fiert cu sare. Cand aceasta clocoteste adaugam taietii si ii fierbem 10 minute. Ii bagam apoi sub un jet de apa rece, ii scurgem si ii mai fierbem cu supa inca 3-4 minute.


Servim supa fierbinte cu patrunjel verde.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Angelina_Elena 1

14.10.2012, 13:37

foarte gustoasa, mai ales cu taitei de casa!

ponei 1

21.06.2013, 15:38

Buna alegere!

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 07:56

sunt buni taiteii de casa...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu taitei de casa