Supa de pui cu taitei de casa

de divainbucatarie in Supe, 19 Feb 2011 | 6226 vizualizari

 

Este adevarat ca v-am mai aratat si in decembrie cum fac supa de pui cu taitei - am pus-o chiar si in concurs. Diferenta intre cele doua supe sunt taiteii: acestia sunt facuti in casa, proaspeti, fara conservanti si credeti-ma: merita sa incercati!

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa:
  • 1 kg carne de pui,
  • 3 morcovi,
  • 1 pastarnac,
  • 1 telina -radacina,
  • 1 ceapa mare,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1/2 dovlecel mic,
  • sare,
  • piper,
  • patrunjel verde,
  • Pentru taitei:
  • 100 g faina,
  • 1 ou,
  • 1 praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu taitei de casa:

Pentru inceput pregatim supa: curatam carnea de pui si o trecem prin flacara, apoi o punem la fiert. O lasam sa fiarba cateva clocote in apa cu sare si luam spuma de mai multe ori. Asezonam cu sare si piper, curatam legumele si le adaugam si pe acestea. Cand carnea si legumele sunt fierte luam supa de pe foc si o strecuram. Carnea si legumele le putem folosi la alte preparate (salate, pilaf, etc).

Cat timp fierbe supa facem si taiteii de casa. Din 100 g faina, un ou si un varf de sare pregatim aluatul, pe care il vom framanta foarte bine cu podul palmei.
Acesta va fi lasat sa se odihneasca 10 minute si apoi putem intinde o foaie subtire, de grosime 1 mm. Taiem fasii cat vrem sa fie de subtiri taiteii, pe care ii lasam pe masa rasfirati cam 20 de minute, sa se ususce putin, astfel incat sa nu se lipeasca cand ii fierbem.

Punem apa la fiert cu sare. Cand aceasta clocoteste adaugam taietii si ii fierbem 10 minute. Ii bagam apoi sub un jet de apa rece, ii scurgem si ii mai fierbem cu supa inca 3-4 minute.

Servim supa fierbinte cu patrunjel verde.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Angelina_Elena 1

14.10.2012, 13:37

foarte gustoasa, mai ales cu taitei de casa!

ponei 1

21.06.2013, 15:38

Buna alegere!

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 07:56

sunt buni taiteii de casa...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de gaina cu galuste