Supa de pui cu taitei de casa

de divainbucatarie in Supe, 19 Feb 2011 | 3821 vizualizari

 

Este adevarat ca v-am mai aratat si in decembrie cum fac supa de pui cu taitei - am pus-o chiar si in concurs. Diferenta intre cele doua supe sunt taiteii: acestia sunt facuti in casa, proaspeti, fara conservanti si credeti-ma: merita sa incercati!

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa:
  • 1 kg carne de pui,
  • 3 morcovi,
  • 1 pastarnac,
  • 1 telina -radacina,
  • 1 ceapa mare,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1/2 dovlecel mic,
  • sare,
  • piper,
  • patrunjel verde,
  • Pentru taitei:
  • 100 g faina,
  • 1 ou,
  • 1 praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu taitei de casa:

Pentru inceput pregatim supa: curatam carnea de pui si o trecem prin flacara, apoi o punem la fiert. O lasam sa fiarba cateva clocote in apa cu sare si luam spuma de mai multe ori. Asezonam cu sare si piper, curatam legumele si le adaugam si pe acestea. Cand carnea si legumele sunt fierte luam supa de pe foc si o strecuram. Carnea si legumele le putem folosi la alte preparate (salate, pilaf, etc).


Cat timp fierbe supa facem si taiteii de casa. Din 100 g faina, un ou si un varf de sare pregatim aluatul, pe care il vom framanta foarte bine cu podul palmei.

Acesta va fi lasat sa se odihneasca 10 minute si apoi putem intinde o foaie subtire, de grosime 1 mm. Taiem fasii cat vrem sa fie de subtiri taiteii, pe care ii lasam pe masa rasfirati cam 20 de minute, sa se ususce putin, astfel incat sa nu se lipeasca cand ii fierbem.


Punem apa la fiert cu sare. Cand aceasta clocoteste adaugam taietii si ii fierbem 10 minute. Ii bagam apoi sub un jet de apa rece, ii scurgem si ii mai fierbem cu supa inca 3-4 minute.


Servim supa fierbinte cu patrunjel verde.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Angelina_Elena 1

14.10.2012, 13:37

foarte gustoasa, mai ales cu taitei de casa!

ponei 1

21.06.2013, 15:38

Buna alegere!

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 07:56

sunt buni taiteii de casa...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de legume