Supa de linte verde

de silvi0ara in Supe, 1 Mar 2010 | 13736 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g linte verde  
  • 1 morcov  
  • 1 ceapa mai mica  
  • 1 bucata mai mica telina  
  • 3-4 catei de usturoi  
  • 4-5 felii costita afumata  
  • ½ ardei gras verde  
  • sare si piper dupa gust  
  • putin chimen pisat  
  • 50ml smantana pentru gatit  
  • 2 linguri ulei de masline  
  • 1 legatura partunjel proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de linte verde:

Se alege lintea,se spala bine si se lasa 2 ore la inmuiat.Intr-o oala se pune uleiul si se adauga costita taiata cubulete,apoi se adauga ceapa tocata marunt,morcovul si telina date pe razatoare,ardeiul tocat marunt si usturoiu pisat,Se lasa la calit 2-3 minute.Se adauga lintea si 2 litri de apa.Se potriveste de sare si piper dupa gust si putin chimen. Aceasta supa trebuie sa fiarba la foc potrivit pina cind boabele de linte s-au inmuiat bine.La final se aduga smantana pentru gatit,se lasa sa mai dea un clocot,apoi se adauga partunjelul tocat marunt.Se serveste cu crutoane de paine prajita.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de linte verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

gospodinadecriza 1

01.03.2010, 15:11

Si mie imi place mult supa asta !

mihaelar63 1

02.03.2010, 01:46

mmm... ce buna !!! exact asa as fi facut-o si eu

Bucataras Medi 1

02.03.2010, 15:40

ce bine arata....................felicitari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu taitei de casa