Supa de raci

de Ksenya in Supe, 18 Iul 2016 | 1264 vizualizari

 

Reteta de fata este una veche.Vine de pe Don si este foarte populara. O am de la bunica.
In loc de robot foloseau un fel de mojar mai mare , cu o piatra rotunda in care transformau cochiliile de raci in pasta. Eu am modernizat-o putin pe ici colo.
Este o supa foarte buna,un aport mare de minerale si vitamine.
Spor la treaba!
 

 

INGREDIENTE

  • 20 raci
  • 1,5 litri apa (in functie de consistenta dorita)
  • 1 lingita sare
  • 2 boabe ienibahar
  • 1 ceapa mare
  • legatura marar verde
  • 1 foaie dafin
  • 2 linguri frisca grasa 30 %
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri unt
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 4 raci pentru ornat
  • 2-3 fire de marar pentru ornat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de raci:

Fierbem racii conform retetei "rasol de raci pentru bere". http://www.bucataras.ro/retete/rasol-de-raci-pentru-bere-76627.html


Dupa ce au fiert, scoatem racii si lasam la racit, supa se strecoara si inlaturam coada ,iar cochiliile ramase le bagam la cuptor si ii coacem 15 minute la temperatura de 180 grade.Scoatem cochiliile ,le dam prin robot pana obtiem o pasta. Intr-o oala ,punem untul la topit,adaugam pasta de cochilii, lasam un pic sa rumeneasca ,turnam supa in care au fiert racii. Lasam 2-3 minute sa fiarba,apoi trecem toata compozitia printr-o sita deasa.Supa obtinuta,o punem pe foc,separat desfacem faina in frisca si cu un pic de apa si turnam peste supa.Lasam sa fiarma 5-6 minute la foc mic. Se potriveste de sare si piper.La servit Se orneaza cu marar si cu un rac fiert sau dupa bunul plac!


Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

supa se fierbe la foc mic

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de raci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

navidad_2017 1

04.01.2017, 01:46

Minunata! Cam dupa acelasi principiu se face si clasica supa de homarm languste si alte crustacee "nobile".

Panacris 1

09.04.2017, 17:22

TraianaPaltzic 1

21.09.2017, 11:02

arata excelent si cu siguranta gustul e pe masura..

Ti-am trimis un mesaj, oare l-ai primit?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de spanac cu cartofi.(de post)