Supa de raci

de Ksenya in Supe, 18 Iul 2016 | 5517 vizualizari

 

Reteta de fata este una veche.Vine de pe Don si este foarte populara. O am de la bunica.
In loc de robot foloseau un fel de mojar mai mare , cu o piatra rotunda in care transformau cochiliile de raci in pasta. Eu am modernizat-o putin pe ici colo.
Este o supa foarte buna,un aport mare de minerale si vitamine.
Spor la treaba!
 

 

INGREDIENTE

  • 20 raci
  • 1,5 litri apa (in functie de consistenta dorita)
  • 1 lingita sare
  • 2 boabe ienibahar
  • 1 ceapa mare
  • legatura marar verde
  • 1 foaie dafin
  • 2 linguri frisca grasa 30 %
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri unt
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 4 raci pentru ornat
  • 2-3 fire de marar pentru ornat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de raci:

Fierbem racii conform retetei  "rasol de raci pentru bere".  http://www.bucataras.ro/retete/rasol-de-raci-pentru-bere-76627.html

Dupa ce au fiert, scoatem racii si lasam la racit, supa se strecoara si inlaturam coada ,iar cochiliile ramase le bagam la cuptor si ii coacem 15 minute la temperatura de 180 grade.Scoatem cochiliile ,le dam prin robot pana obtiem o pasta. Intr-o oala ,punem untul la topit,adaugam pasta de cochilii, lasam un pic sa rumeneasca ,turnam supa in care au fiert racii. Lasam 2-3 minute sa fiarba,apoi trecem toata compozitia printr-o sita deasa.Supa obtinuta,o punem pe foc,separat desfacem faina in frisca si cu un pic de apa si turnam peste supa.Lasam sa fiarma 5-6 minute la foc mic. Se potriveste de sare si piper.La servit Se orneaza cu marar si cu un rac fiert sau dupa bunul plac!

Pofta mare!

TIPS-URI

1

supa se fierbe la foc mic

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de raci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

navidad_2017 1

04.01.2017, 01:46

Minunata! Cam dupa acelasi principiu se face si clasica supa de homarm languste si alte crustacee "nobile".

Panacris 1

09.04.2017, 17:22

TraianaPaltzic 1

21.09.2017, 11:02

arata excelent si cu siguranta gustul e pe masura..

Ti-am trimis un mesaj, oare l-ai primit?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Galuste imperiale