Supa de rosii cu galuste

de Ela68 in Supe, 2 Noi 2012 | 3886 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi
  • 3 buc pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina
  • 2, 3 cepe mici
  • 1 cartof mare
  • 2 ardei grasi
  • 2,5 gk rosii sau 1,5 litri suc de rosii
  • sare, piper
  • 2 oua+1 praf sare
  • 7 linguri gris
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • 1 frunza telina
  • 2 linguri de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste:

Se curata legumele, se taie si se pun la calit ( mai putin cartoful, ardeiul gras si ceapa ) cu doua linguri de ulei timp de 2-3 minute, amestecand continuu. Se adauga 2,5 litri de apa, o lingura de sare si se lasa la fiert 15 minute.


Se adauga apoi si ceapa, cartoful si ardeiul gras si se mai lasa inca 10 minute.


Intre timp preparam sucul de rosii cu ajutorul separatorului. Cine nu si-a facut provizii de suc vara, pe timp de iarna poate cumpara sucul, supa iese la fel de buna.


Adaugam si sucul si cele doua linguri de zahar si asteptam sa dea in clocot. Intre timp, preparam galustele.

Se separa ouale si se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Se adauga galbenusurile, turnand apoi in ploaie grisul amestecand usor cu furculita de jos in sus pana incepe sa se desprinda de farfurie.


Cu furculita "trecuta" prin apa rece, se ia din compozitie, formandu-se galustele, lasanadu-le apoi sa alunece singure in supa. Se lasa sa fiarba la foc mic, in jur de 20-25 minute, acoperind oala cu un capac, dupa care verificam daca sunt patrunse. Potrivim de sare.Adaugam apoi patrunjelul tocat , stingem focul, lasandu-le acoperite in continuare, deoarece acestea vor continua sa se umfle.


Aceasta supa se poate face si cu taitei. Are acelasi gust divin.


Servim cu un praf de piper.





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 12:19

babi5 1

27.08.2013, 12:29

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 10:57

buna supa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Supa chinezeasca cu legume