Supa crema de sfecla rosie

de Criss in Supe, 18 Oct 2011 | 5343 vizualizari

 

Despre sfecla rosie se stie ca e foarte sanatoasa, datorita continutului mare de fier, potasiu , acid folic, magneziu. Se foloseste in primul rand pentru detoxifierea ficatului, pentru tratarea cancerului si indeosebi a leucemiei. Si foarte important, nu-si pierde proprietatile prin fierbere/coacere.
Cand am vazut pentru prima data supe sau ciorbe cu sfecla rosie m-am uitat cam chioras. :) Nu-mi imaginam cum e sa faci ciorba din sfecla rosie. Insa, avand in vedere ca imi plac tare mult supele crema cu legume, am incercat aceasta varianta hipocalorica. Se poate servi cu smantana sau iaurt, adevarul e ca arata mai bine cu o pata de culoare alba insa eu am preferat-o simpla, cu crutoane.

 

INGREDIENTE

  • -1 sfecla rosie mica
  • -2 morcovi
  • -3 cartofi
  • -1 radacina de patrunjel
  • -frunze de telina
  • -1 ceapa
  • -1 cubulet de unt
  • -sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de sfecla rosie:

Punem la fiert ceapa intreaga, morcovii, patrunjelul, sfecla rosie si frunzele de telina. Cand legumele sunt aproape fierte, punem si cartofii. Lasam sa fiarba, apoi scoatem legumele si le lasam sa se raceasca. Le pasam cu mixerul vertical, turnam supa peste legume si cubuletul de unt, adaugam sare dupa gust si servim cu crutoane.


Mie mi-a placut foarte mult. Inutil sa mai spun ca Alex nici n-a vrut sa se uite la ea, darmite s-o mai si guste. :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

ionela2682 1

23.10.2011, 21:01

oooo..da imi place....dar eu am preparat-o de mai bine de 1 an!!!

anomisana 1

27.10.2011, 11:12

Colorata si gustoasa, ii mai trebuie doar o lingura si o persoana infometata; dar se pare ca am ajuns prea tarziu...

Criss 1

27.10.2011, 11:26

Ana, niciodata nu e prea tarziu. Facem repede inca o portie.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Supa de curcan cu rosii si galusti de branza