Supa de rosii cu galuste

de Rocsi in Supe, 5 Sep 2017 | 2015 vizualizari

 

Ce faci cand ai multe rosii aromate si gustoase de gradina? Pui de o supa, mai ales cand stii ca ai tai o adora. Si ca sa fie si mai consistenta, am facut si galuste. O bunatate de sezon a fost in oala mea!

 

INGREDIENTE

  • 750 gr rosii de gradina + 1 rosie mare pentru tocat
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia potrivit
  • 1 ardei galben
  • 2-3 crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc uscat (daca nu va place, puteti renunta la el)
  • 2 linguri ulei

Pentru galuste:

  • 2 oua
  • gris
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste:

Intr-o cratita puneti apa, o transferati pe foc.

Spalati rosiile si cand apa da in clocot, dati drumul rosiilor in apa, le lasati 1-2 minute acolo.

Luati cratita de pe foc, scoateti rosiile cu o paleta intr-un bol.

Cand s-au racorit, le curatati de pielita, scoateti cotoarele si le dati in blender pana obtineti un suc.

Radacina de patrunjel si morcovul, curati, ii tocati cubulete mici.

Ardeiul kapia si cel galben, ii curatati de cotor si seminte, ii taiati cubulete.

Ceapa curatat o tocati marunt.

Rosia o decojiti, o taiati bucatele mici.

Intr-o oala puneti legumele tocate, turnati cam 3-3.5 litri de apa.

Puneti pe foc, lasati sa fiarba cam 15 minute.

Pentru galuste:

Cat timp fierb legumele, bateti ouale spuma, presarati putina sare si piper.

Turnati gris in ploaie, amestecati bine cu furculita sa nu fie cocoloase.

Compozitia trebuie sa curga, sa fie ca un pandispan putin mai gros.

Este bine sa pregatiti compozitia de galuste imediat ce puneti supa pe foc, deoarece, compozitia daca o sa stea, o sa capete volum, o sa vedeti asta.

Adaugati sucul de rosii din blender in supa, uleiul, sare si piper dupa gust.

Mai lasati sa fiarba vreo 10 minute, adaugati busuiocul uscat.

Luati cu lingurita din compozitia de galuste, le dati drumul in oala.

Le lasati sa fiarba 10-12 minute la foc potrivit, apoi trageti oala de pe foc, stropiti galustele cu apa rece.

Le mai lasati 2 minute sa fiarba, iar le stropiti cu apa rece. Cam de 3 ori trebuiesc stropite.

Acest procedeu se face pentru a face galustele mai pufoase.

La final presarati patrunjelul verde tocat marunt, luati oala de pe foc.

Serviti supa rece, calda sau cu smantana, dupa preferinte!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

12.09.2017, 00:24

La busuioc eu nu renunt Supica aceasta este No .1 pentru mine

elucubratiiculinare 1

12.09.2017, 08:15

foarte buna

Rocsi 1

13.09.2017, 20:41

Mihaela, Elucu, va multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu galuste