Supa de rosii cu galuste de gris

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 12 Ian 2010 | 3979 vizualizari

 

in copilaria mea supa de rosii se facea atat de suptirica incat i se spunea supa de nylon !!!de atunci am mai "imbunatatit" putin reteta.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa
  • un morcov
  • un patrunjel radacina
  • un cartof
  • un os de porc
  • 4 oua
  • gris
  • ulei
  • sare
  • boia
  • piper
  • frunze de patrunjel
  • frunze de telina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste de gris:

ceapa, morcovul, patrunjelulsi cartoful se curata , se taie cubulete si se calesc in ulei

osul se opareste in apa fierbinte , apa aceasta se arunca .

se adauga osul peste legume se complecteaza cu apa si se lasa la fiert cam 40 min

ouale se bat spuma cu putina sare , se presara gris si se amesteca pana ajung de consistenta unei smantani mai groase .

din compozitia de gris se formeaza cu ajutorul lingurii galuste care se fierb in supa .

se pune bulionul , boia , sare , piper dupa gust .

se serveste presarata cu frunze de patrunjel si /sau telina .

 

TIPS-URI

1

galustele vor iesi mai pufoase daca la sfarsit se adauga un pahar de apa rece , se pune capacul si se opreste fierberea

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Supa de rosii cu galuste de gris-0
Supa de rosii cu galuste de gris-1
Supa de rosii cu galuste de gris-2
Supa de rosii cu galuste de gris-3
Supa de rosii cu galuste de gris-4

COMENTARII (5)

Oana

Oana 1

12.01.2010, 14:53

Ce bine arata si mie imi place mult de tot supica cu galusti si mai ales baietilor mei, e preferata lor

Nicolae

Nicolae 1

13.01.2010, 09:48

La ingreniente nu ai prevazut cartoful ,numai la modul de preparare ,cred ca este mai buna fara cartof una nu se farama iar cartofi daca stau un pic in ciorba de carne ii da un gust neplacut,se poate acri cu bors de putina....

mihaelar63

mihaelar63 1

13.01.2010, 11:44

nicolae , multumesc am remediat, probabil ca am uitat, , mie imi place sa pun cate un cartof alb la inceput , ii da consistenta si nu mai folosesc faina . nu mai vorbesc , cuvantul rantas , nu exista la mine-n oala .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!