Supa de rosii cu galuste de gris

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 12 Ian 2010 | 4199 vizualizari

 

in copilaria mea supa de rosii se facea atat de suptirica incat i se spunea supa de nylon !!!de atunci am mai "imbunatatit" putin reteta.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa
  • un morcov
  • un patrunjel radacina
  • un cartof
  • un os de porc
  • 4 oua
  • gris
  • ulei
  • sare
  • boia
  • piper
  • frunze de patrunjel
  • frunze de telina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste de gris:

ceapa, morcovul, patrunjelulsi cartoful se curata , se taie cubulete si se calesc in ulei


osul se opareste in apa fierbinte , apa aceasta se arunca .


se adauga osul peste legume se complecteaza cu apa si se lasa la fiert cam 40 min


ouale se bat spuma cu putina sare , se presara gris si se amesteca pana ajung de consistenta unei smantani mai groase .


din compozitia de gris se formeaza cu ajutorul lingurii galuste care se fierb in supa .


se pune bulionul , boia , sare , piper dupa gust .


se serveste presarata cu frunze de patrunjel si /sau telina .

 

TIPS-URI

1

galustele vor iesi mai pufoase daca la sfarsit se adauga un pahar de apa rece , se pune capacul si se opreste fierberea

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Oana 1

12.01.2010, 14:53

Ce bine arata si mie imi place mult de tot supica cu galusti si mai ales baietilor mei, e preferata lor

Nicolae 1

13.01.2010, 09:48

La ingreniente nu ai prevazut cartoful ,numai la modul de preparare ,cred ca este mai buna fara cartof una nu se farama iar cartofi daca stau un pic in ciorba de carne ii da un gust neplacut,se poate acri cu bors de putina....

mihaelar63 1

13.01.2010, 11:44

nicolae , multumesc am remediat, probabil ca am uitat, , mie imi place sa pun cate un cartof alb la inceput , ii da consistenta si nu mai folosesc faina . nu mai vorbesc , cuvantul rantas , nu exista la mine-n oala .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii cu smantana